Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jabloneckým primátorem je znovu Petr Beitl z ODS

Jabloneckým primátorem je znovu Petr Beitl z vítězné ODS. V tajné volbě mu dnes hlas dalo 20 ze 30 přítomných zastupitelů. Původně přitom hrozilo, že ODS skončí v opozici. Městu bude vládnout koalice vedená ODS, která se spojila s ČSSD a uskupeními Domov nad Nisou, Nová budoucnost a TOP 09. V zastupitelstvu má 18 mandátů.

Klíčovým úkolem města pro příští období bude podle Beitla revitalizace systému centrálního vytápění. Není to ale úkol jediný. "To, že jsou městské finance zkonsolidovány, je pravdou, ale není to důvodem ulehnutí na vavříny. Městský dluh budeme splácet ještě šest let, přitom všichni velmi dobře víme, v jaké stavu je městský majetek - školy, školky, komunikace či bytové domy," řekl Beitl.

ODS volby v Jablonci vyhrála, když jí hlas dalo 20,41 procenta voličů. Získala sedm mandátů, stejně má i ANO, které s 18,26 procenta hlasů skončilo druhé. Po čtyřech křeslech má ČSSD a Změna pro Jablonec. Tři získalo uskupení Domov nad Nisou, které poslední čtyři roky ve městě spolu s ODS vládlo. Po dvou zastupitelích mají Nová budoucnost pro Jablonec a TOP 09, jednoho KSČM.

Napsala ČTK

Štítky ODS, Petr Beitl, ČSSD, TOP 09, Lužická Nisa, Jablonec, ANO 2011, KSČM, primátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jabloneckým primátorem je znovu Petr Beitl z ODS  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.