Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koalice v Liberci? Rozhodnout by se mělo v neděli

V neděli by mělo padnout v Liberci rozhodnutí, zda vznikne koalice čtyř stran - ANO 2011, Starostové pro Liberecký kraj, ČSSD a TOP 09, řekl liberecký lídr ANO Tibor Batthyány. "Závěr z nedělního jednání by měl být takový, že buď do koalice jdeme nebo nejdeme," uvedl.

Liberec je posledním krajským městem v zemi, kde ještě koalice nevznikla. Při jednání neuspěla vítězná Změna a sestavit se ji zatím nedaří ani druhému ANO, které by s dalšími třemi stranami mělo ve 39členném zastupitelstvu pohodlnou většinu 23 křesel.

Na jednání se třetími Starosty uvázla předchozí jednání Změny, zatím nejsou Starostové rozhodnuti ani pro čtyřkoalici. "Je to zašmodrchané, klid na rozhodování ale máme do neděle," řekl dnes lídr Starostů Michal Hron.

V Liberci vybírali voliči z 15 kandidátek, do zastupitelstva jich postoupilo osm. Vyhrála Změna s 12 mandáty, za ní skončilo hnutí ANO 2011, které má devět zastupitelů. Spojení se Změnou už před volbami odmítlo především kvůli útočné a pomlouvačné kampani. Na třetím místě jsou Starostové s osmi mandáty, čtvrtá skončila ČSSD a má čtyři zastupitele. Po dvou mandátech získali komunisté, TOP 09 a ODS. Změna neúspěšně vyjednávala se Starosty a TOP 09. Sama odmítá spolupracovat s ČSSD, ODS a komunisty.

Napsala ČTK

Štítky Liberec, ANO 2011, koalice, ČSSD, TOP 09, Starostové a nezávislí, Tibor Batthyány, Liberecký kraj, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koalice v Liberci? Rozhodnout by se mělo v neděli  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.