Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krajští zastupitelé si snížili odměny. Ušetří dva miliony

Krajští zastupitelé snížili na posledním zasedání odměny pro sebe, předsedy a členy výborů a komisí Libereckého kraji. V příštím roce by tak měli ušetřit dva miliony korun. Společný návrh předsedů klubů na snížení odměn krajských zastupitelů, který neprošel při zářijovém hlasování, byl tentokrát schválen.

„Díky tomuto kroku se výše odměn vrátí na úroveň nákladů roku 2012, lépe řečeno, sníží se asi o 5 procent,“ popsal hejtman Martin Půta. Pro tentokrát hlasovalo 35 zastupitelů.

A jaké, že teď čekají odměny na zastupitele, členy a předsedy? Předseda výboru nebo komise rady, který je zároveň členem zastupitelstva, dostane měsíční odměnu ve výši 3 800 korun, původně to bylo 6 600 korun. Člen výboru nebo komise rady, který je členem zastupitelstva dostane místo 3 300 korun měsíčně jen 1 900 korun. Ta samá odměna pak připadá i členu komise rady nebo výboru, který není členem zastupitelstva. Odměna člena zastupitelstva zůstává ve stejné výši, tedy 3 400 korun.

„S výsledkem hlasování jsem spokojen. Ukazuje se, že dohoda v zastupitelstvu je možná. Jsem rád, že můj kompromisní návrh předsedové klubů podpořili, včera předložili zastupitelstvu a že se k němu také všichni hlásí,“ doplnil hejtman.

Štítky zastupitel kraje, Liberecký kraj, rada, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští zastupitelé si snížili odměny. Ušetří dva miliony  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.