Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Miloš Zeman navštívil Liberecko. Odpoledne diskutoval na náměstí

První den návštěvy Libereckého kraje má za sebou prezident republiky Miloš Zeman. Celé pondělí strávil v Liberci po boku hejtmana Libereckého kraje Martina Půty. Kromě návštěvy krajského úřadu, liberecké radnice nebo nově zrekonstruovaných lázní, diskutoval se studenty na průmyslové škole nebo s Liberečany před radnicí.

Debata přilákala na náměstí Dr. Eduarda Beneše několik stovek lidí, kteří si na prezidenta připravili necelou desítku otázek různých témat.

Debatu otevřela žena, která se ptala na to, zda mají Romové nárok na slušné bydlení. „Ano, každý má nárok na slušné bydlení, ale také povinnost, aby bydlel slušně a nedělal si například z parket ohníček,“ zdůraznil a publikum mu zatleskalo.

Dostalo se ale i na úplně jiná téma. Mladý cyklista se například zeptal, jestli si prezident „bere k srdci,“ kritiku mladší generace, která se objevuje například na sociálních sítích. „Vždy si dávám záležet na tom, abych s lidmi mluvil z očí do očí. Vidíte, debatujeme tady na náměstí asi půl hodiny, a zeptejte se sám sebe, jestli vám připadám jako arogantní hulvát,“ zareagoval prezident. Sám přiznal, že kritiku vnímá. 

Po náročné debatě si prezident dopřál cigaretku a jedno „orosené“ v Porta Café po boku primátorky a hejtmana. „Sice ze mě není Liberečan, ale město mám rád, jezdíval jsem sem na prázdniny a v zimě na lyže. Za rok se vrátím a se mnou přijde zákon,“ zavtipkoval Miloš Zeman závěrem.

První den návštěvy Libereckého kraje prezidentovi nedovolil na chvíli vydechnout. Od dopoledního příjezdu byl v jednom kole, když do oběda stihl návštěvu Krajského úřadu Libereckého kraje, diskuzi se studenty na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné škole a návštěvu galerie Lázně.

Odpoledne pokračoval na radnici, navštívil synagogu a setkal se s osobnostmi kraje v kavárně Pošta. Den zakončil večeří se svou manželkou Ivanou Zemanovou v Grandhotelu Zlatý Lev.

Štítky Liberecký kraj, Miloš Zeman, návštěva, radnice, Martin Půta, Liberec, Edvard Beneš, Ivana Zemanová, GRANDHOTEL ZLATÝ LEV a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Zeman navštívil Liberecko. Odpoledne diskutoval na náměstí  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.