Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náměstek Lukáš Martin v pátek skončil, náhradu město nehledá

Náměstek primátorky Lukáš Martin se do své kanceláře na radnici už nevrátí. Už před nějakou dobou se dostala na veřejnost informace o tom, že náměstek rezignuje na svou funkci ze zdravotních důvodů. Od té doby čerpal řádnou dovolenou. Jeho rezignace vstoupila v platnost tento pátek.

K rezignaci náměstka se dnes vyjádřila primátorka Martina Rosenbergová. Ta ocenila přístup Lukáše Martina například k vleklé kauze Eltodo. „Velmi si cením přístupu pana náměstka, který i přes zdravotní problémy se svou rezignací vyčkal vhodného okamžiku a dotáhl do konce některé z velkých akcí,“ poděkovala primátorka.

V následujících dnech budou probíhat další jednání městské koalice, která by měla přinést řešení současné situace, tedy uvolněného místa náměstka a člena rady města. „ČSSD navrhuje, aby se místo náměstka již neobsazovalo, ale aby se jeho výkon rozdělil mezi stávající členy vedení města, které by tak nově bylo jen čtyřčlenné,“ doplnila Martina Rosenbergová. Počet členů rady města by podle ní mohl klesnout o jednoho člena. V takovém případě by nemuselo být Martinovo místo zaplněno. Město by navíc tímto řešením ušetřilo nějakou tu korunu. Fungování odborů, které byly v režii náměstka, je teď zajištěno jejich vedoucími.

Štítky Martina Rosenbergová, Eltodo, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek Lukáš Martin v pátek skončil, náhradu město nehledá  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.