Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Novou předsedkyní ČSSD v Libereckém kraji je Lenka Kadlecová

Novou předsedkyní České strany sociálně demokratické (ČSSD) v Libereckém kraji se dnes stala Lenka Kadlecová. Hlasovalo pro ni 73 z 83 přítomných delegátů, žádný protikandidát nebyl. Kadlecová vystřídala Roberta Duška, který libereckou krajskou organizaci vedl od roku 2008.

Za svůj hlavní úkol považuje nově zvolená předsedkyně zlepšení komunikace uvnitř organizace, ale i navenek. Hodně důležité bude také získat nové aktivní lidi, řekla Kadlecová. Delegáti krajské konference také podpořili předsedu strany a premiéra Bohuslava Sobotku, který chce na březnovém sjezdu strany obhajovat stranickou funkci. Podpořili také nominaci Milana Chovance na prvního místopředsedu. Na pozici řadových místopředsedů získali podporu Lubomír Zaorálek nebo Lenka Teska Arnoštová. Neuspěl naopak ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Pětačtyřicetiletá Kadlecová je členkou ČSSD už téměř 20 let. V posledních krajských volbách byla lídrem kandidátky ČSSD v Libereckém kraji. Bývalá učitelka pracovala v minulosti jako asistentka krajského radního pro sociální věci a později jako zástupkyně ředitelky Domova důchodců ve Velkých Hamrech na Jablonecku. Je členkou libereckého krajského zastupitelstva.

Do čela krajské organizace se dostává v době, kdy se straně v kraji příliš nedaří. Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013 se sice sociálním demokratům podařilo v Libereckém kraji obhájit dva mandáty z předchozího období, jinak ale nejsou právě úspěšní. Zatímco v minulém volebním období měla ČSSD v krajském zastupitelstvu třetinu z 45 křesel a kraji vládla, v roce 2012 získala jen sedm mandátů a skončila v opozici.

Podobně dopadli sociální demokraté i loni v komunálních volbách v krajském městě. Zatímco v roce 2010 získali v Liberci sedm míst z 39 v zastupitelstvu, byli členy vládnoucí koalice a dokonce získali pro Martinu Rosenbergovou i post primátorky, loni skončili čtvrtí se čtyřmi mandáty a jsou v opozici. Karlu Kapounovi (ČSSD) se loni navíc nepodařilo obhájit post senátora za Českolipsko.

Napsala ČTK

Štítky ČSSD, Liberecký kraj, Robert Dušek, Bohuslav Sobotka, Milan Chovanec, Lubomír Zaorálek, Lenka Teska Arnoštová, Jiří Dienstbier, Karel Kapoun, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou předsedkyní ČSSD v Libereckém kraji je Lenka Kadlecová  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.