Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Odloženo. Technické služby se zatím prodávat nebudou

Technické služby se prodávat nebudou. Na čtvrtečním jednání tak rozhodli liberečtí zastupitelé, kteří dva roky chystaný prodej odložili. Pro technické služby chtěla radnice původně najít strategického partnera a odprodat mu majoritní podíl. Podle primátorky je důležité nejprve stabilizovat situaci ve firmě.

„Konečné rozhodnutí by nicméně mělo učinit až nové zastupitelstvo, vzešlé z podzimních komunálních voleb,“ řekla primátorka.

K prvním změnám už vedení města přistoupilo na valné hromadě v úterý, když rada města odvolala předsedu představenstva společnosti a jmenovala do představenstva nového člena, ekonoma Karla Šeligu.

Po projednání plánů ke zlepšení hospodářské situace společnosti a obsáhlé diskusi radních došlo k této změně.

Změny v představenstvu jsou jediným možným způsobem, kterým mohou radní zasahovat do personálního řízení městské akciové společnosti. Nemají tedy pravomoci k personálním změnám v managementu společnosti. „Přijali jsme řadu opatření, od nichž si slibujeme zásadní úspory v chodu společnosti, optimalizaci hospodaření, i změny v personální oblasti. Jsme dlouhodobě nespokojení s tím, jak jsou technické služby řízeny,“ zdůraznila Martina Rosenbergová.

Záměr prodeje schválilo zastupitelstvo v listopadu roku 2012. Proces ale zkomplikovalo vyvolání referenda na podzim loňského roku.

Štítky Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odloženo. Technické služby se zatím prodávat nebudou  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.