Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Starosta Chrastavy Michael Canov bude kandidovat do Senátu

Za Starosty pro Liberecký kraj (SLK) bude příští rok do Senátu kandidovat starosta Chrastavy Michael Canov. Byl navržen jako jediný kandidát a v tajné volbě získal 93,5 procenta hlasů, řekl dnes předseda uskupení a náměstek libereckého hejtmana Marek Pieter.


Canov je prvním oznámeným kandidátem v senátním obvodu 34, který od roku 1996 v horní komoře zastupuje Přemysl Sobotka (ODS).

"Silná podpora od kolegů mě velmi těší, samozřejmě bych se rád v roce 2016 připojil k historicky prvnímu senátorovi za SLK Jiřímu Voseckému, který byl loni zvolen za volební obvod Česká Lípa. Doufám, že minimálně zopakuji jeho skvělý výsledek ve volbách," řekl Canov, který by v Senátu rád pracoval na přípravě zákonů a podporoval návrhy organizací zastupujících obce. Chce podporovat také rozvoj výstavby dopravní sítě a rozvoj školství na úrovni přípravy strategických dokumentů, pokud se k nim Senát bude vyjadřovat.

Čtyřiapadesátiletý Canov je jedním ze zakládajících členů SLK a prvním místopředsedou. Je dlouholetým starostou Chrastavy, krajským zastupitelem a stále také aktivním pedagogem. Známým se stal díky svým úspěchům v právních sporech se státními institucemi. Mimo jiné dokázal obhájit u ústavního soudu vyhlášku o regulaci hazardu včetně videoterminálů povolovaných ministerstvem financí. I v těchto dnech řeší několik odborů Ministerstva financí a jeden z výborů Senátu jeho otevřený dopis, kde upozornil na nezákonný postup v řadě případů odebírání dotací obcím.

V roce 2010 se na Liberecku o křeslo v Senátu utkalo devět kandidátů, mezi jinými třeba zpěvák Milan Drobný (SPOZ) nebo hejtman Stanislav Eichler (ČSSD). Křeslo obhajoval Přemysl Sobotka (ODS), který se ve druhém kole utkal s hejtmanem Eichlerem. Sobotka křeslo senátora obhájil, když mu hlas dalo 54,02 procenta voličů.

Napsala ČTK

Štítky Chrastava, Senát Parlamentu ČR, Michael Canov, Starostové pro Liberecký kraj, Přemysl Sobotka, Liberecký kraj, Marek Pieter, ODS, Jiří Vosecký, Stanislav Eichler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Chrastavy Michael Canov bude kandidovat do Senátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.