Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hrádku nad Nisou má vzniknout datové úložiště 130 milionů korun

Jablonecká společnost CS Spoje plánuje výstavbu datového centra v průmyslové zóně v Hrádku nad Nisou. Úložiště má být největší na sever od Prahy a náklady na jeho výstavbu se odhadují na 130 milionů korun. Informuje o tom dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

"Jsme ve fázi jednání s developerem a zahájení územního řízení. Pokud vše půjde tak, jak si plánujeme, stavět bychom mohli začít letos na podzim a hotovo by mohlo být na podzim roku 2018," řekl deníku jednatel společnosti Martin Rybníček.

Hrádek nad Nisou je podle Rybníčka pro společnost optimálním místem. Je tam dostatečná kapacita elektrické energie. Roční náklady na ni se podle odhadů vyšplhají až na 30 milionů korun.

Mnoho nových pracovních míst datové centrum Hrádku nenabídne. Nad jeho chodem bude bdít asi pět lidí, kteří musejí mít velice specifickou a odbornou kvalifikaci.

Autoři

Štítky Hrádek nad Nisou, Mladá fronta DNES, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hrádku nad Nisou má vzniknout datové úložiště 130 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.