Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Denso Manufacturing Czech a Denso Air Systems chystají spojení

Liberecké společnosti Denso Manufacturing Czech a Denso Air Systems připravují spojení. Posílit tím chtějí obchodní aktivity v České republice. Spojení umožní oběma společnostem pružněji reagovat na požadavky zákazníků a zefektivnit dodávku vlastních výrobků odběratelům.

Denso Manufacturing je největším zaměstnavatelem v Průmyslové zóně Liberec - Jih. Specializuje se na výrobu klimatizačních jednotek pro automobily, chladičů a ventilátorů k nim. Největšími odběrateli jsou automobilky skupiny Volkswagen, Ford, BMW, Suzuki nebo kolínská automobilka TPCA, ale také Mercedes-Benz nebo třeba Lamborghini. V současné době má firma 2144 kmenových zaměstnanců. Ve fiskálním roce, který skončil 31. března 2016, uskutečnila zakázky za 12,4 miliardy korun a její hospodaření skončilo ziskem bezmála 623 milionů korun.

Denso Air System byla založena jako strategický dodavatel Denso Manufacturing a ostatních sesterských firem v Anglii a Turecku. Vyrábí hliníkové díly, které jsou spojovacím prvkem v klimatizačních jednotkách do osobních vozů. Firma se zhruba 500 zaměstnanci uskutečnila v loňském roce zakázky za bezmála 760 milionů korun.

"Vedení obou společností zahájila proces sbližování, jehož výsledkem má být nová forma obchodní spolupráce mezi oběma subjekty od podzimu 2017," doplnila mluvčí Denso Manufacturing Markéta Dousková.

Autoři | Foto Syner

Štítky DENSO MANUFACTURING CZECH, Česko, BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford Motor Company, Lamborghini, Suzuki, Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, s.r.o., Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Denso Manufacturing Czech a Denso Air Systems chystají spojení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.