Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec oživil plán na výstavbu silnice v Pastýřské ulici, už by nebyla slepá

Liberec opět oživil plány na postavení silnice, která má odlehčit dopravě v centru města. O výstavbě takzvané nové Pastýřské se hovoří na radnici už asi 20 let, odhadem si vyžádá kolem 60 milionů korun. Stavební práce chce město zahájit v příštím roce.

"Zatím je hotová studie a budeme zpracovávat projektovou dokumentaci," uvedl primátor Liberce Tibor Batthyány (býv. ANO). Na vybudování nové silnice se město pokusí získat evropskou dotaci.

Pastýřská ulice je nyní slepou ulicí, která končí u okresního policejního ředitelství. Podle plánu by se z ní měla stát průjezdná ulice. Vozovka by měla být prodloužena přes bývalé sportovní hřiště, které dnes využívají motoristé k parkování. Vznikla by tak spojnice mezi bazénem na Tržním náměstí a Sokolskou ulicí, jež patří mezi hlavní dopravní tepny v horním centru města.

Nová Pastýřská by měla ulevit dopravně velmi zatíženým křižovatkám u knihovny, divadla a radnice. "Počítáme, že nová silnice bude hlavním tahem a z Rumjancevovy ulice se stane vedlejší komunikace," uvedl primátor. Rumjancevova ulice vede z Tržního náměstí k divadlu na náměstí Dr. E. Beneše. Součástí projektu nová Pastýřská je také vybudování plnohodnotného záchytného parkoviště P+R pro 96 aut a autobusy, dnes je na bývalém hřišti bahnitá plocha. Podle primátora ještě není rozhodnuto, jaké bude napojení nové silnice na Sokolskou ulici. V úvahu připadá kruhový objezd nebo světelná křižovatka.

S plánem postavit novou silnici v Pastýřské ulici město v minulosti už několikrát přišlo, kvůli nedostatku financí ale projekt pokaždé odložilo. Před několika lety kvůli plánované výstavbě dokonce nechalo zbourat ubytovnu v Sokolské ulici. Budova se totiž nacházela v místě, kde má být vyústění nové silnice.

Autoři

Štítky silnice, Liberec, stavba, primátor, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec oživil plán na výstavbu silnice v Pastýřské ulici, už by nebyla slepá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.