Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plánujete stavět? Český Dub nabídne pozemky pro výstavbu až 45 rodinných domů

Město Český Dub s 2700 obyvateli bude mít možná za několik let novou vilovou čtvrť. Půjde o individuální výstavbu nedaleko Liberce. Radnice se chystá nabídnout k prodeji parcely na bezmála osmi hektarech a umožnit tak vybudování až 45 rodinných domů. Z pohledu zástavby území jde o největší akci ve městě za posledních 40 let.

"Srovnatelné je to se 70. lety minulého století, kdy začala individuální výstavba takzvaně Na Žižkově a postaveno bylo kolem 50 až 60 domů," řekl starosta Jiří Miler.

Tentokrát je pro zástavbu určena oblast Na Zhůrách. "Je to atraktivní a dobře dostupná lokalita na krásném slunném místě nad městem," uvedl Miler. Nabídka by podle něj mohla oslovit nejen místní, aby neodcházeli jinam, ale přilákat i nové obyvatele. "Pokud by jich bylo třeba 200, daňové příjmy by nám stouply o dva miliony korun," uvedl starosta.

Městečko v Podještědí je obklopené přírodou a daleko to není ani do větších měst v okolí. Cesta autem do centra Liberce, Turnova či Jablonce nad Nisou zabere 20 až 25 minut. Město chce prodávat zasíťované pozemky, podle starosty je ale projekt teprve na začátku. "Zahájení výstavby rodinných domů odhadujeme na dva a půl až tři roky," uvedl Miler. Radnice ještě nestanovila, za kolik bude pozemky prodávat. Mělo by jít ale o obvyklou cenu ve městě. "Podle lokality se tady metr čtvereční prodává za 500 až 800 korun," dodal starosta.

Radnice od začátku května zjišťuje, jaký by mohl být o pozemky zájem. Dotazy zatím dostala asi od 15 lidí. Město připravuje i komentované prohlídky lokality určené k zástavbě. První bude ve čtvrtek 18. května a další v polovině června. Zájemci o prohlídky se mohou hlásit na webu, který město pro tento projekt vytvořilo.

Autoři | Foto Město Český Dub

Štítky pozemek, stavba, rodinný dům, Český Dub, Liberec, Žižkov, Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánujete stavět? Český Dub nabídne pozemky pro výstavbu až 45 rodinných domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.