Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Malá zebra, nyala i buvolec. V liberecké ZOO se radují z nadílky mláďat

Pět mláďat na úseku kopytníků hlásí liberecká ZOO. Rovnou o dva kousky se rozrostl chov buvolce běločelého, přibyla také nová zebra jménem Horus. Nyale nížinné Lundi se narodil sameček Levis a veselo je i u antilop konžských, kde už běhá Marwell a další přírůstky jsou na cestě.

Velkou radost udělala chovatelům především událost u zeber. „Matkou je jedenáctiletá submisivní samice Heshie, která bývala často vyloučena ze stáda, a samec o ní nikdy nejevil velký zájem,“ vysvětlila úspěch mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Dvě samičky buvolce běločelého Holly a Mary zatím návštěvníci vidět nemohou, při troše štěstí je spatří pouze ve speciálních dvorečkách na okraji výběhu.

„Ošetřovatelé je z bezpečnostních důvodů raději drží stranou od zeber, se kterými obývají stejný výběh. Divoké a pohyb milující zebry by jim v tuto chvíli mohli vážně ublížit,“ objasnila mluvčí.

Své první mládě – sedmikilového samečka Levise, porodila také Lundi, samice nyaly nížinné.

„Hned ve vedlejším výběhu antilop koňských můžou návštěvníci spatřit malého Marwella a na další antilopí přírůstky stále čekáme,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto archiv ZOO

Štítky zebra, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malá zebra, nyala i buvolec. V liberecké ZOO se radují z nadílky mláďat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.