Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Rochlici vzniklo dětské hřiště, v Komenského ulici zase originální odpočinkové místo

V posledních dnech se v Liberci podařilo vylepšit hned dvě místa. Děti si mohou hrát na hřišti v Rochlici v ulici Horní Kopečná, kde si sami lidé řekli, co by tam chtěli. Druhým místem je prostor v Komenského ulici, který spravuje Parlament mladých a kde bude postupně přibývat atypický mobiliář.

Na dětském hřišti jsou prvky především pro malé děti jako je vahadlová houpačka, pružinové houpadlo, malá hrazda, skluzavka, kreslící tabule, malé pískoviště a byl zde osazen nový mobiliář.

Dále vzniklo několik nových vstupů tak, aby se na plochu dostali i maminky s kočárkem. V centrální části byl ponechán prostor pro míčové hry a poslední část pod vzrostlými stromy byla ponechána k posezení a relaxaci.

Na jaře ještě město nechalo upravit zanedbaný plácek na fotbal, který dostal i novou trávu.

Prostranství v Komenského ulici je součástí projektu VOČA, tedy volný čas mladých lidí. Stará se o něj Parlament mladých, který z něj chce udělat originální odpočinkovou plochu.

Město tady nechalo udělat nový plot a upravilo terén, aby se sem daly umístit nejrůznější relaxační prvky. Mezi prvními jsou dvě lenošky a stojan na kolo, ale další budou přibývat.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec VI-Rochlice, Liberec, dětské hřiště, parlament

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rochlici vzniklo dětské hřiště, v Komenského ulici zase originální odpočinkové místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.