Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nad Harcovem budou létat drony. Finálové lety soutěže proběhnou po setmění

Druhý ročník závodu dronů VrTULe se chystá na sobotu 17. června a proběhne na univerzitním stadionu na Dubovém Vrchu v Harcově. A letošní ročník získá na atraktivitě, finálové lety se totiž uskuteční po setmění na speciálně osvětlené dráze.

Loňský ročník byl vůbec prvním univerzitním závodem dronů. Ale přihlásit se do něj může každý, kdo vlastní závodní takzvaný FPV dron. Ten je vybavený kamerou a obraz je přenášen do brýlí pilota, který vidí prostor, jaký má dron před sebou.

Start prvních letů bude ve 13 hodin na univerzitním stadionu na Dubovém vrchu. „Trať bude postavena na fotbalovém hřišti a opatřena sítěmi tak, aby byla zajištěna bezpečnost diváků. Hlavní divácké stanoviště bude na tribuně,“ řekl Radek Pirkl z liberecké Technické univerzity.

Parkoviště u stadionu nebude pro diváky přístupné. „Pokud přijedete na závody vozem, nechte ho na centrální parkovací ploše pod harcovskými tělocvičnami,“ dodal Pirkl.

Letošním lákadlem jsou finálové lety po setmění. „Pro piloty budeme mít přichystanou speciálně osvětlenou dráhu, která bude jistě atraktivní i pro diváky,“ láká Andrej Shynkarenko, doktorand fakulty strojní a jeden z organizátorů VrTULe.

Na harcovském stadionu si piloti i diváci dopřejí občerstvení, hrát bude hudba a připraveny budou také doprovodné aktivity pro diváky, ze kterých si vyberou i děti, slibují organizátoři. Jedním z lákadel je zkušební létání s dronem pod vedením zkušených pilotů.

Autoři | Foto TUL

Štítky VrTULe, drony, Harcov, Technická univerzita, dron, Doubek (Ralská pahorkatina)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad Harcovem budou létat drony. Finálové lety soutěže proběhnou po setmění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.