Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Neděle v Kostelní ulici ve znamení jahod. Utkají se jedlíci knedlíků, budou marmelády, zmrzlina i dílničky

Liberec pokračuje v oživování horního centra. Po otevření trhů v Kostelní ulici, které jsou každý čtvrtek, si na jednu neděli v měsíci připravil tematickou akci. A protože právě začínají dozrávat jahody, neděle bude patřit právě jim.

Hlavním tahákem bude pojídání jahodových knedlíků. Na každého soutěžícího je připraveno padesát kousků. „Rozhodující bude vedle množství snědených knedlíků i rychlost konzumace,“ říká Michal Buzek z městské společnosti Elset, která zajišťuje provoz tržiště pro město Liberec.

Soutěž začne ve 13 hodin a knedlíky navaří kuchaři ze školní vývařovny Gastron. „Závodníci se mohou registrovat na facebooku Trhy v Liberci nebo na mailové adrese elset@elset.cz,“ dodává Michal Buzek.

Mimo knedlíků nabídne Jahodová neděle i několik druhů palačinek, široký sortiment marmelád, koláčů a zmrzlin. Chybět nebude ani jahodová limonáda, dílničky a zábava pro děti. „A samozřejmě prodej čerstvých jahod,“ doplňuje Buzek.

Jahodový trh navštivte tuto neděli od 9 do 16 hodin. Dorazí na něj i trhovci s dalším obvyklým sortimentem – květinami, zeleninou, sýrem, klobásami, kořením a kávou. „Ve čtvrtek, kdy tržnice od dubna pravidelně ožívá, se totiž do města řada lidí kvůli práci nedostane,“ podotýká Buzek.

Autoři | Foto MML

Štítky Trhy v Kostelní ulici, jahody, Liberec, knedlík, jahoda, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neděle v Kostelní ulici ve znamení jahod. Utkají se jedlíci knedlíků, budou marmelády, zmrzlina i dílničky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.