Počasí dnes5,5 °C, zítra7,8 °C
Čtvrtek 20. března 2025  |  Svátek má Světlana
Bez reklam

Aktuálně

Většina skiareálů v Libereckém kraji o víkendu ukončí sezonu více...

Odbory zastupující řidiče BusLinu hrozí stávkou, když firma nezmění přístup více...

Mistrovství ČR ve střelbě ze vzduchových zbraní: Liberečtí střelci opět přiváží cenné kovy více...

Zoufalý taxikář volal strážníky. V autě se mu zasekl opilý, asi 150 kilo vážící zákazník více...

V jedné z budov nemocnice zasahovali hasiči u úniku nebezpečných látek. Než dorazili, evakuovalo se z budovy 10 lidí více...

Lidé v Turnově protestovali proti plánované silnici 35 vedoucí Českým rájem. Je na čase začít se stavbou, kontruje ministr Kupka více...

V Liberci se v sobotu setkají lidé s alopecií. Název akce ilustruje jejich postoj, zní Nikdy to nevzdávej více...

Nemocnost v Libereckém kraji opět mírně stoupla, zůstala ale pod hranicí epidemie více...

Republikový unikát od liberecké záchranky. Tašky Panik pro složky IZS pro situace, ve kterých záchranáři ke zraněným nemohou více...

Dalších osm dobrot se pyšní titulem Regionální potravina. Mezi nimi klobáska nebo frýdlantské pivo

Autoři | Foto Regionální potravina

Celkem osm desítek produktů od devětadvaceti výrobců soutěžilo v dalším ročníku soutěže Reginální potravina. Porota měla těžký výběr, nakonec ale vybrala osm pochutin, které tak mohou využívat značku Regionální potravina Libereckého kraje.

„Vybrat vítěze z tak velkého počtu nebylo vůbec jednoduché. Zvítězit totiž může v každé z devíti kategorií pouze jeden,“ řekla Vladimíra Pachlová z Regionální agrární rady Libereckého kraje, která soutěž organizuje.

Největší konkurence byla v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje s počtem 24 výrobků. Tu ovládl frýdlantský pivovar s dvanáctistupňovým tmavým ležákem s názvem Kateřina.

Další ocenění má třeba řezník Klouček se Staročeskou klobásou, bio jogurtové kozí mléko od Josefa Pulíčka z Pěnčína nebo karamelová poleva od Radky Meyerové.

Značka Regionální potravina se udělovala poosmé. „Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality,“ vysvětlila Pachlová.

Oceněné výrobky

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
ĎÁBELSKÝ MLS - PODKRKONOŠSKÁ UZENINA S.R.O.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
STAROČESKÁ KLOBÁSA -KAREL KLOUČEK ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ S.R.O.

Sýry včetně tvarohu
POMAZÁNKA ČESNEKOVÁ - ZEMĚDĚLSKÁ FARMA K.E.K., S.R.O.

Mléčné výrobky ostatní
BIO JOGURTOVÉ KOZÍ MLÉKO NEOCHUCENÉ - JOSEF PULÍČEK, PĚNČÍN

Pekařské výrobky včetně těstovin
ŽITNÝ CHLÉB BIO CELOZRNNÝ - COOL FOOD S.R.O.

Alkoholické a nealkoholické nápoje
ALBRECHT KATEŘINA - TERRA FELIX S.R.O.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
SAMIR KYSANÉ ZELÍ VE SLANÉM NÁLEVU - SAMIR KYSANÉ ZELÍ S.R.O.

Ostatní
KARAMEL POLEVA 400g - RADKA MAYEROVÁ, LIBEREC

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Regionální potravina, Klouček, Albrecht, jídlo, soutěž, Liberecký kraj, Karel Klouček, Pěnčín, TERRA FELIX s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalších osm dobrot se pyšní titulem Regionální potravina. Mezi nimi klobáska nebo frýdlantské pivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.