Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci budou mít lepší dohled nad děním v ulicích. Nové vybavení přijde na necelé dva miliony

Operační středisko libereckých strážníků čeká významná modernizace. V ulicích sice má 40 kamer, některé i s vysokým rozlišením, jenže stávající programové a technické vybavení je po více než deseti letech zastaralé, nesplňuje současné požadavky a městská policie nemůže naplno využít všech možností a funkcí kamerového sytému a dalších služeb.

„Neumožňuje současné zobrazování všech 40 kamer zapojených do městského kamerového systému, zobrazování kamer s vysokým rozlišením, sledování pohybu služebních vozidel nebo náhled na mapové podklady,“ řekl mluvčí radnice Jan Král.

A tak se město rozhodlo strážníkům pomoci a za 1 milion a 738 tisíc korun bez DPH pořídí vybavení, které už to bude zvládat.

„Kamerový systém sice každoročně rozšiřujeme o nové kvalitnější kamery, ale bohužel narážíme na limity používaného vybavení v operačním středisku, které v současnosti nedokáže ukázat naráz všechny náhledy. Operátoři nemají jednotný přehled,“ řekl primátor Liberce Tibor Batthyány.

Podle něj si strážníci s novým systémem budou moct také například zobrazit velký detailní záběr z vybrané kamery a plně využijí vysokého rozlišení. „Do budoucna se nabízí i možnost zobrazovat náhledy z kamer ze ZOO, muzea, galerie nebo škol,“ doplnil Batthyány.

Modernizace zahrnuje zejména pořízení osmi velkoplošných LED monitorů určených pro řídící a dohledová centra a jejich zabudování do telestěny, ovládací software, řídící kontroler (videoserver) a nezbytné příslušenství.

Nové vybavení zajistí do konce listopadu městská společnost Liberecká IS, a.s.

Autoři | Foto liberec.cz

Štítky Městská policie Liberec, Operační středisko, Kamerový systém, videokamera, Tibor Batthyány, Jan Král, Liberecká IS, a.s., Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci budou mít lepší dohled nad děním v ulicích. Nové vybavení přijde na necelé dva miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.