Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Evropský dům se otevře na konci srpna. Už teď je ale téměř plný nájemníků

Rekonstrukce bývalého VÚTS u krajského úřadu je prakticky hotová, Evropský dům se slavnostně otevře 31. srpna. Už teď se ale v domě zabydlují jeho nájemníci – pracovat tu budou poskytovatelé eurodotací, pobočku tu najde Centrum pro regionální rozvoj České republiky a také koordinátor veřejné dopravy Korid LK.

Přízemí budovy obsadí právě Korid, začátkem příštího roku tu navíc dispečerské pracoviště a zákaznické centrum. „Lidé si tady na počkání budou moci zařídit krajskou kartu Opuscard. Korid LK má v nájmu celé podlaží a nájemní smlouva je uzavřena na dobu neurčitou. Podobně tomu je i u dalších nájemců. Pokud ve smlouvách nefiguruje doba neurčitá, pak jde většinou o dlouhodobý pronájem nad 5 let,“ řekla Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana.

První patro je už kompletně obsazené, sídlí tu Euroregion Nisa a Sdružení obcí Libereckého kraje. Od září tady bude mít svou kancelář i agentura CzechInvest. „Liberecký kraj dále finalizuje nájemní vztah se Státním fondem životního prostředí České republiky, který by měl převzít kanceláře od prosince letošního roku,“ upřesnila mluvčí úřadu Markéta Žitná.

Druhé patro bude patřit Centru pro regionální rozvoj České republiky a Eurocentru Liberec.

Do třetího patra se brzy nastěhují projektoví manažeři krajského úřadu a zastupitelské kluby. „Poslední čtvrté patro má předjednané Agentura regionálního rozvoje, která by v Evropském domě měla sídlit od září. Liberecký kraj uzavřel nájemní smlouvy s osmi subjekty, z nichž většina splňuje jednotnou koncepci, kterou je vztah k evropským dotacím,“ dodává náměstkyně Volfová.

A jak je to s nájemným? Nájemné za kancelářské prostory činí 87,50 Kč měsíčně za metr čtvereční, což znamená ročně 1.050 Kč za metr čtvereční.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Evropský dům, Liberecký kraj, Korid LK, dům, Centrum pro regionální rozvoj České republiky, Jitka Volfová, CzechInvest, Státní fond životního prostředí, Agentura regionálního rozvoje, Česko, Euroregion Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropský dům se otevře na konci srpna. Už teď je ale téměř plný nájemníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.