Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Farmářský trh v Kostelní ulici se otevře i v neděli. Liberečany čeká grilovací speciál

Na čtvrteční farmářské trhy v Kostelní ulici v Liberci si Liberečané zvykli, teď je čeká speciální nedělní trh s grilovací tématikou. V Kostelní ulici u radnice se milovníci grilování sejdou v neděli 13. srpna od 9 do 16 hodin. Speciální trh nabídne prezentaci restaurace Black Horse v tématech snídaně z grilu, výběr hovězího masa na gril a příprava ryb na grilu. Od 13:00 začíná velká soutěž v pojídání obřích klobás na čas.

„Celý den bude na tržišti hrát skupina Náhodné setkání. Nakoupíte si kvalitní domácí produkty z farmářských trhů a ochutnáte grilovaná masa, klobásy, ryby a mořské plody, sýry a zeleninu,“ zve Michal Buzek z pořádající společnosti Elset.

Farmářské trhy se do Kostelní ulice v Liberci vrátily letos v dubnu po třiceti letech. Zatím se konají jednou týdně, vždy ve čtvrtek. V neděli se trh otevírá jen výjimečně. „Prodejci se sem sjíždí kolem půl sedmé ráno,“ řekl Ondřej Červinka, manažer společnosti Elset.

Obnovení trhů uvítal také předseda Regionální agrární rady Libereckého kraje Robert Erlebach. „Stará část města se postupně proměnila v téměř mrtvé území. Vracíme se k tradici, k níž městská tržnice vždy patřila,“ uvedl. 

Právo pořádat trhy udělil Liberci císař římský a král český Rudolf II. už v roce 1577. Trhy se původně konaly na místě dnešní radnice. Později se tržiště přestěhovalo ke kostelu, kde zůstalo do poloviny 80. let minulého století. Potom se tržnice opakovaně stěhovala po místech v dolním centru. 

V Liberci je ještě jedna tržnice. Farmářské trhy se už několik let konají v dolní části centra u obchodního domu Forum. Stánkaři tam nabízejí své zboží s výjimkou neděle každý den. „S trhy v Kostelní ulici se snažíme jít trošku jinou cestou. Chceme nabízet širší sortiment,“ uzavřel Červinka. 

Štítky Liberec, Kostelní ulice, trhy, Elset, farmářské trhy, gril, maso, farmářský trh, Rudolf II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farmářský trh v Kostelní ulici se otevře i v neděli. Liberečany čeká grilovací speciál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.