Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V lese na Frýdlantsku kdosi odložil svázaná třídenní štěňata, nechal je ležet v trávě

Případ neuvěřitelného lidského hyenismu vyšetřují policisté z Nového Města pod Smrkem. Na ně se dnes obrátila rodina, která při houbaření mezi Horní Řasnicí a Jindřichovicemi pod Smrkem našla svázaná čtyři zhruba třídenní štěňata. Kdo je v lese pohodil, není zatím jasné. Policie případ vyšetřuje jako nález.

Dnes nalezená štěňata skončila nakonec v útulku v Krásném Lese. „Štěňata si převzali policisté, kteří je převezli do útulku. Případ máme vedený jako nález,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Pokud by se podařilo zjistit, kdo štěňata v lese odložil a také by se mu podařilo prokázat úmysl, není vyloučeno, že by mohl být trestně stíhaný.

Štěňata našla rodina při houbaření před sobotním polednem. „Našli jsme je v lese mezi Horní Řasnicí a Jindřichovicemi. Volali jsme do útulku v Krásném Lese, ale tam nás odmítli, že prý nemají mléko pro štěňata. Tak jsme zavolali policii, která si je vyzvedla. Do té doby je otec zahříval,“ napsala Kateřina Martinová, která štěňata našla. Ta měla být zakrytá trávou. „Štěňata byla svázána a zakrytá trávou,“ dodala Martinová. 

Policie, která nakonec štěňata odvezla do nejbližšího útulku, který je v Krásném Lese, teď o případu vyrozumí starostu obce. V jakém stavu čtveřice štěňat je, zjišťujeme. Útulek se již redakce pokoušela kontaktovat.

Foto Kateřina Martinová

Štítky Jindřichovice pod Smrkem, útulek azyl pes Krásný Les, Horní Řasnice, štěně, policie, Vladimíra Šrýtrová, les, tráva, Frýdlantsko, Nové Město pod Smrkem, Krásný Les, Jindřichovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lese na Frýdlantsku kdosi odložil svázaná třídenní štěňata, nechal je ležet v trávě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.