Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Studenti otevřeli park VOČA v Komenského ulici. Zanedbaný pozemek se změnil k nepoznání

Zase jedna dobrá věc se v Liberci podařila. Studenti z parlamentu mladých v úterý neformálně otevřeli volnočasový park v Komenského ulici, který zvelebil dlouhodobě nevyužitý a zanedbaný městský pozemek. Ten je teď určený pro setkávání, posezení a relaxaci. Park otevřeli happeningem VOČA ŽIJE!

„Za poslední rok jsme v parku obnovili plot, nainstalovali dvě lenošky a stojan na kola. Park se také dočkal nového trávníku, který bude pravidelně udržován. Novinkou, kterou jsme představili v rámci úterního otevírání parku, je stylový mobiliář z palet, vytvořený ve spolupráci s libereckou dílnou Tvoříme z palet a za pomoci pracovníků Komunitních prací Liberec,“ uvedl předseda Parlamentu mladých Liberec Pavel Dostalík.

Park pojmenovaný VOČA, ve zkratce volný čas, pomohlo financovat město Liberec a také nadace O2 v rámci SmartUpu. „Iniciativu Parlamentu mladých samozřejmě vítám. Vždy mě těší, když občané projeví zájem o nějaký nevyužitý prostor a dokáží se o něj postarat a pravidelně jej využívat. Studentům z Parlamentu mladých se to povedlo a navíc jsou navíc úžasně tvořiví. Rádi je v jejich snaze budeme podporovat i nadále,“ konstatovala náměstkyně Karolína Hrbková, která si úterní happening nenechala ujít.

Na neformální „otevíračce“ se kromě zástupců parlamentu mladých objevili také dobrovolníci z celého světa, kteří v rámci programu INEX pomáhali s instalací paletového sezení a stavbou podia pro akce.

Nový paletový mobiliář byl navržen a ošetřen tak, aby v parku vydržel minimálně tuto a možná i příští sezonu. Prostor byl doposud uzavřen, aby nedošlo k poškození nově zasetého trávníku. V současné době už ale park naplno slouží liberecké mládeži, a to i s příjemnou možností posezení. „S městskou policí ještě dojednáváme zamykání brány na noc, abychom předešli případnému vandalismu,“ doplnila Karolína Hrbková s tím, že ještě letos na podzim nebo začátkem příštího roku dojde v parku k opravě narušené zámecké zdi.

Park by se měl v budoucnu dočkat originálních prvků, navržených v projektu, který se zrodil na Technické univerzitě v Liberci. Počítá se například s cihlovým grilem, napevno zabudovaným sezením a nově vysazenými rostlinami.

Foto Jan Vrabec

Štítky Liberec, parlament mladých, park, Komenského ulice, VOČA, Karolína Hrbková, parlament, Technická univerzita v Liberci, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Studenti otevřeli park VOČA v Komenského ulici. Zanedbaný pozemek se změnil k nepoznání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.