Liberec se už brzy bude moci pochlubit prvním gastrostudiem, které nadšenci do vaření v současnosti najdou nejblíže v Praze. Celý projekt má na svědomí zkušený šéfkuchař Robert Sklenář, kterého široká veřejnost zná například z Clarion Grandhotelu Zlatý Lev, kde vařil od loňska. Studio bude podle něho sídlit v Liberci, působit ale bude po celé republice. Otevřít by chtěl už koncem letošního roku.
„Chceme tu být nejen pro přípravu profesionálních kuchařů, ale i laiků a nebo pro firemní teambuldingy,“ shrnul Robert Sklenář. Studio má být jednoduše takovou mekkou všech, co mají zájem o kvalitní gastronomii. „Rádi přivítáme úplné začátečníky i profesionály,“ dodal.
Studio se podle Sklenáře bude zabývat různými kuchařskými tématy. „Vždy bude ale na první místě čerstvá a kvalitní surovina, nejlépe od lokálních farmářů. Nejde jen o to, že s ní vytvoříme maximální kvalitu výsledného pokrmu, ale také o to, že chceme podporovat lokální suroviny. Jen s nimi má jídlo příběh a to mám rád,“ vysvětlil šéfkuchař.
O prostorách, ve kterých nové gastrostudio vyroste, se zatím jedná. „Máme v jednání prostory v centru města. V tom je mi velkým pomocníkem Zdeněk Mertlík. Uvidíme, jak všechna jednání dopadnou. V současnosti se nám rýsují zajímavé spolupráce s partnery a sponzory, vše je tak na dobré cestě,“ uzavřel Sklenář.
Liberecký šéfkuchař je držitel kulinářských ocenění, člen AKC ČR, gastromanager nabízící služby osobního kuchaře. Specializuje se na českou kuchyni v moderním pojetí, francouzskou a středomořskou. Předvádí zcela profesionálně kuchařské show na vysoké úrovni na festivalech i pro své zákazníky.
Robert Sklenář mnoho let úspěšně provozoval vlastní stylovou restauraci Bašta a působil jako šéfkuchař ve 4* Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci. Bohaté zkušenosti získal také ve škole kulinářského umění Gastrostudiu Bidfood CZ. Pod vedením mistra kuchaře Roberta Sklenáře vyhrála restaurace Benada v Liberci v hlasování Severočeská restaurace regionu. V anketě Zlatý kuchař roku 2017 získal ve volbě veřejnosti druhé místo. V Olima Cupu Olomouc 2016 získal zlatou medaili, působil také jako trenér kuchařského vítěze Jana Žídka.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.