Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sedmiletá psí dáma si prožila své, teď hledá nového majitele. Nenajde teplý pelech u vás?

Sedmiletá fenka Kelly na první pohled působí jako jakákoliv jiná, veselá fenka. Má za sebou však pohnutou minulost, kdy žila u majitelů, kteří se o ni nestarali. To vedlo k tomu, že Kelly při jejích toulkách srazilo auto. Fenka se údajně doplazila domů, kde ji neposkytli žádnou pomoc, a to, zda fenka přežije, nechali na vůli osudu. Kelly teď hledá nového páníčka, který ji nabídne vše, co bude potřebovat. Nejste to právě vy?

„Fenka má jistě tuhý kořínek, protože páteř jí pomalu srůstala. Nehoda však měla za následek přerušení nervů kontrolujících svěrač, a tak je Kelly inkontinentní. Nemůže tedy plně ovládat vyměšování,“ říká Františka Zverková z občanského sdružení Šance zvířatům. Právě z toho důvodu ji majitelé podle ní nechali spát na dvorku, bez boudy, pod širým nebem.

Kelly sousedé dlouho znali jako obecního tuláka, proto ji krmili. Po čase se podařilo dohodnout její přijetí v liberecké Šanci zvířatům. „Zjistili jsme podle rentgenu rozsah starého zranění, a také to, že momentálně je fenečka kromě inkontinence plně soběstačná, pohyblivá a necítí bolest,“ dodává Zverková.

Pohnutá minulost se ale na radosti ze života nepodepsala. Fenka se naopak má čile k světu a chybí jí její toulky. Je to velmi milá psí společnice, která je zvyklá spát v zateplené boudě, kde by její potíže na zahrádce nemusely vadit. Ráda chodí na výlety, užívá si procházky a je ráda za každé pohlazení. „Náš spolek doufá, že se jim pro Kelly podaří najít někoho, kdo Kelly přijme takovou, jaká je. Popravdě, jejímu pohledu se dá těžko odolat,“ uzavřela Zverková.

Kelly je 7 let, je to střední fenka křížence dlouhosrstého jezevčíka. Pokud si myslíte, že právě vy máte pro tuhle úžasnou psí dámu s pohnutým osudem místo ve svém životě i na zahradě, neváhejte kontaktovat Šanci zvířatům – www.sancezviratum.cz, kontakt@sancezviratum.cz. Spolek zároveň shání pro Kelly alespoň dočasnou péči, protože v té stávající řádně není zabezpečená zahrada a Kelly.

Občanské sdružení Šance zvířatům navíc hradí veškeré náklady na její dočasnou péči včetně potřeb, krmiva a veterinární péče. Kdo by chtěl fence pomoci alespoň finančně, spolek také ocení jakýkoliv příspěvek na péči o Kelly a ostatní svěřence na transparentní č.ú. 2000725481/2010.

Foto Šance zvířatům

Štítky Liberec, Šance zvířatům, fenka, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmiletá psí dáma si prožila své, teď hledá nového majitele. Nenajde teplý pelech u vás?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.