Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zásahové přilby, obleky i naviják. Dobrovolní hasiči získají vybavení za milion

Dobrovolní hasiči působící na území Liberce se mohou těšit na nové vybavení. Rozdělí si mezi sebou zásahové přilby, obleky a další věci. 462 tisíc dá město Liberec, zbytkem přispěje Liberecký kraj.

Peníze byly využity na nákup 48 zásahových přileb, 30 zásahových obleků, čtyř speciálních obleků pro práci na vodě, lanového navijáku na cisternovou automobilovou stříkačku a dvou přívěsných vozíků za dopravní automobily.

„Zásahové přilby a obleky budou rozděleny mezi všech 8 jednotek dobrovolných hasičů zřizovaných městem Liberec, kde nahradí vybavení, kterému končí životnost, nebo bylo poškozeno při zásazích,“ řekl mluvčí radnice Jan Král.

Dobrovolní hasiči z Pilínkova získají nový lanový naviják, hasiči z Růžodolu a Machnína pak po dvou kusech speciálních obleků pro práci na vodě.

„Ve Vesci a Machníně dostali hasiči ke svým novým dopravním automobilům i přívěsné vozíky, čímž se zvýšila možnost využití těchto vozidel pro evakuaci osob při mimořádných událostech,“ uvedl primátor Tibor Batthyány s tím, že tak bude možné ve větším objemu převážet materiál civilní ochrany i například zavazadla evakuovaných osob.

Autoři | Foto MML

Štítky dobrovolní hasiči, Liberec, oblečení, Liberecký kraj, Jan Král, Liberec XXXIII-Machnín, Tibor Batthyány, Pilínkov, Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zásahové přilby, obleky i naviják. Dobrovolní hasiči získají vybavení za milion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.