Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Liberce se vrátí videomapping. Světelná show tentokrát nasvítí vánoční strom

Před zraky několika tisícovek lidí se v neděli večer rozsvítil vánoční strom před libereckou radnicí. Jedním z překvapení letošního adventu mělo být také ruské kolo na náměstí Dr. E. Beneše. Kvůli technickému problému, ale kolo v Liberci nebude. Vedení města proto přišlo se zajímavým zpestřením adventu – videomappingem.

„Jako každý rok bych vám všem chtěl popřát krásné a především klidně prožité adventní období, bez pověstné předvánoční uspěchanosti a stresu. A rád bych vám touto cestou oznámil jednu žhavou novinku letošního adventního programu, a tou bude videomapping, který uvidíte zde na náměstí ve dnech 7., 8. a 9. prosince a který tentokrát budeme promítat právě na vánoční strom,“ řekl Liberečanům primátor Tibor Batthyány při rozsvícení vánočního stromu.

Světelná show v Liberci proběhla při adventu v roce 2015, kdy město zaplatilo za čtyři promítání o délce osm minut zhruba půl milionu korun. Tehdy podle primátora větší část částky zaplatily sponzorské dary.

Bohatý adventní program se naplno rozjede v pátek 1. prosince, kdy na náměstí před radnicí odstartují oblíbené vánoční trhy. Ty letos nabídnou 36 prodejních domečků a atraktivní podívanou v podobě betlému chomutovského řezbáře Josefa Fialy. Na sváteční nedělní odpoledne jsou pro veřejnost připraveny adventní koncerty v obřadní síni radnice a během nabitého prosincového programu se Liberečané mohou těšit i na příjezd Mikuláše nebo oblíbenou adventní dýňovou polévku.

Foto Jan Král

Štítky Liberec, vánoce, strom, vánoční strom, videomapping, vánoční stromek, advent, radnice, Tibor Batthyány, Josef Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce se vrátí videomapping. Světelná show tentokrát nasvítí vánoční strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.