Oblíbená česnečka voněla na Nový rok Harrachovem. A po Silvestru na horách přišla vhod. Lidé mohli ochutnat nejrůznější druhy, konala se totiž soutěž o tu nejlepší. Už potřetí. Tentokrát se zúčastnilo pět soutěžících a za nejlepší byla vyhlášena česnečka restaurace Terassa.
Každý z účastníků musel uvařit deset litrů polévky. „O tom, kdo z nich nejlepší česnečku uvařil, rozhodli návštěvníci této akce, kteří po degustaci vzorků mohli hlasovat, která polévka jim nejvíce chutnala,“ popsala Markéta Novotná z harrachovského úřadu.
Na akci se sešly desítky lidí včetně pána hor Krakonoše. Celkem se sešlo přes dvě stě hlasovacích lístků. Loňské vítězství obhájila restaurace Terassa. „Její zástupce pan Michalička obdržel z rukou starostky města Evy Zbrojové cenu v podobě putovní skleněné vařečky „Řád novoroční harrachovské česnečky“ vyrobené v místní sklárně,“ dodala Novotná.
1. Restaurace Terassa
2. Restaurace My Piknik
3. Restaurace David
4. Manželé Kunrtovi
5. Restaurace Za pecí
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.