Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Největší investicí Turnova bude přestavba sirotčince na úřad. Vyjde na šedesát milionů

Největší investicí Turnova v letošním roce bude stejně jako loni přestavba bývalého sirotčince na městský úřad. Práce by měly skončit na podzim, celkové náklady se budou blížit k 60 milionům korun. Turnov ve schváleném rozpočtu počítá s příjmy 367 milionů Kč, výdaje budou o 72 milionů vyšší. Ve skutečnosti ale bude rozpočet ještě vyšší.

Město podle něj do rozpočtu zahrne ještě 14 milionů korun, které zůstaly na účtech města na konci minulého roku. O využití těchto peněz rozhodnou zastupitelé na konci ledna. Na investice by letos mělo jít v Turnově 134 milionů korun.

Přestavba bývalého sirotčince ve Skálově ulici, kde býval i středoškolský internát, začala loni v srpnu. Městu umožní sestěhovat úředníky radnice do dvou budov, nyní jsou ve čtyřech.

„Rádi bychom na konci roku přestěhovali všechny odbory, které jsou v různých objektech ve Skálově ulici, do nové radnice. Tím bychom soustředili administrativu do dvou objektů, historické a nové radnice," dodal starosta města Tomáš Hocke.

Přes 20 milionů korun plánuje Turnov vydat na projekty, na kterých spolupracuje s Vodohospodářským sdružením Turnov. Mezi hlavní patří rekonstrukce Nádražní ulice, úpravy vodojemu v Nudvojovicích či opravy vodovodních řadů na Vesecku. Zhruba 15 milionů korun by měla stát výstavba fotbalového hřiště s umělým trávníkem, na kterou se podařilo získat státní dotaci. Podíl města by měl být šest milionů korun.

Řada dalších investic je závislá na získání dotací. Sem patří i pokračování oprav na hradu Valdštejn, který patří městu. V plánu je obnova terasy nad biliárovým sálem a střechy vstupních bran téměř za dva miliony korun. Schodkový rozpočet Turnov pokryje ze zůstatku minulých let a úvěru. Zadlužení města ke konci roku stoupne o 55 milionů bezmála na 130 milionů korun.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Turnov, sirotčinec, rekonstrukce, investice, rozpočet, Skála, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší investicí Turnova bude přestavba sirotčince na úřad. Vyjde na šedesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.