Počasí dnes18 °C, zítra27 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Zraněná fenka Mája zvládla náročnou operaci. Náklady na zákrok pokryl výtěžek ze sbírky

Příběh malé jorkšírky Máji, která při střetu s autem utrpěla těžká poranění, není evidentně lhostejný široké veřejnosti. Nedávno jsme vás informovali o tom, že nákladná operace, kterou musela podstoupit, vyjde na 20 až 25 tisíc korun. Na transparentní účet, který byl zřízen pro dobrovolné příspěvky na operaci přispěla řada z vás. Dohromady se vybralo úctyhodných 46 tisíc korun.

„Ochota lidí pomoci byla neuvěřitelná, za což moc děkujeme,“ říká majitel Máji Jiří Dušek. Jeho Jorkšírka se začátkem roku zaběhla při venčení a ke vší smůle vběhla přímo před jedoucí automobil. Při střetu s ním si rozdrtila pánev a odrazila plotýnku z křížové kosti.

Mája utekla ze zahrady v Krásné Studánce. Její majitelé po ní začali okamžitě pátrat, dlouhou dobu ale bez výsledku. Mája mezitím běhala po loukách a bohužel také silnicích v okolí. Jedno z projíždějících aut ji srazilo a způsobilo ji vážná poranění. Zraněného pejska našla náhodná kolemjdoucí, která ji odvezla na veterinu a začala na sociálních sítích pátrat po majiteli. Díky velkému počtu sdílení netrvalo dlouho než se ho podařilo najít.

„Paní, která Máju našla, měla velkou odezvu na své příspěvky na sociální síti a lidé ji začali nabízet, že na operaci přispějí. Proto založila transparentní účet, kam dobrovolní dárci mohli přispět. Operace by byla finančně mimo naše možnosti,“ shrnul majitel. 


Mája před operací.

Nad Májou stáli doslova všichni svatí. Nejprve měla velké štěstí, že střet s automobilem přežila, později si její majitelé mohli oddechnout podruhé, když se náročná operace zdařila. „Operace zadních nohou a pánve proběhla úspěšně. Z části pravá část je v pohodě, levá je ale horší a nedala se operovat,“ doplnil Jiří Dušek. Podle veterináře není jak sešroubovat klíční kost, proto se musí počkat na samovolný srůst. „Mája je relativně pohyblivá. Postaví se na nohy a snaží se chodit. Přesto má nařízený klid. Od operace proběhly čtyři kontroly a stále bere antibiotika,“ uzavřel majitel fenky.

PSALI JSME: Zraněná fenka Mája potřebuje po střetu s autem nákladnou operaci

Náročný zákrok proběhl na veterinární klinice v Horním Hanychově. Díky ochotě dárců může majitel uhradit veškeré náklady na operaci z peněz vybraných ve sbírce. Zbytek výtěžku by rád věnoval do některého z útulků nebo jiné organizace starající se o zvířata. Kam by měla pomoc směřovat, můžete navrhovat v komentářích pod článkem.

Foto Jiří Dušek

Štítky Liberec, fenka, sbírka, pes, nehoda, veterina, Liberec XXXI-Krásná Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněná fenka Mája zvládla náročnou operaci. Náklady na zákrok pokryl výtěžek ze sbírky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.