Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Miss Liberecký kraj zahájena, porota vybírá finalistky

Tři desítky děvčat prošly vstupní branou soutěže Miss Liberecký kraj 2018, když se v multikině CineStar představily v castingovém kole. Odbornou porotu nyní čeká nelehká práce – výběr deseti finalistek, které se 28. dubna utkají v divadle F. X. Šaldy o korunku miss. Do té doby se soutěžící zúčastní celé řady workshopů, těšit se mohou na fitness program pod vedením špičkového trenéra Václava Lazny a vrcholem příprav pak bude soustředění v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev.

Casting potvrdil, že v Libereckém kraji nemáme o hezká děvčata nouzi. „Jsme rádi, že i dívky,  které v Liberci nebydlí, ale například studují, se rozhodly do soutěže jít. Bude těžké vybrat deset finalistek, protože slečny byly poměrně vyrovnané,“ říká Veronika Novotná, ředitelka soutěže s tím, že mnoha přihlášeným casting překazila právě vrcholící chřipková epidemie. „Řada dívek se na poslední chvíli omlouvala kvůli nemoci.  Ptaly se na možnost náhradního termínu castingu, což ale neodpovídá pravidlům soutěže, kde je vypsán termín jediný. Ostatně ani organizačně by nebylo možné svolat celou porotu znovu. Věřím ale, že dívky zkusí své štěstí v příštím ročníku,“ doplňuje Novotná.

Na rozdíl od jiných soutěží krásy nemusí účastnice Miss Liberecký kraj splňovat žádnou minimální výšku. „Je mnoho děvčat, která jsou krásná, mají reprezentativní vystupování a všechny další atributy miss, jediné, co jim chybí, je pár centimetrů výšky. Nechceme a nebudeme jim zavírat cestu k titulu, nejsme soutěží rekrutující jenom dívky na přehlídková mola. Naším cílem je ukázat i takovým slečnám, že mohou svět modelingu okusit, chceme vyzdvihnout jejich krásu a dodat sebevědomí. Společenské vystupování nebo prezentační dovednosti uplatní ve svém dalším profesním životě všechny,“ vysvětluje Pavel Jakubec, výkonný producent soutěže.

Některé slečny vstupovaly do castingu již se zkušenostmi z jiných soutěží nebo za sebou mají například focení katalogů či kalendářů, pro jiné je Miss Liberecký kraj 2018 soutěžní premiérou, na niž se dlouho připravovaly. Mnohá děvčata motivovaly k účasti jejich kamarádky. „Rozhodla jsem se na poslední chvíli, přemluvila mě kamarádka, pro niž je postup do finále velkým snem, ale nechtěla jít sama. Chtěla jsem tedy podpořit a asi i proto jako jediná z účastnic nemám žádnou trému,“ vysvětlila s úsměvem svou motivaci Gabriela Gorolová. Na otázku poroty, zda by v případě, že postoupí jenom ona, přenechala místo ve finálové desítce své přítelkyni, ale odpověděla záporně. „Byl by to můj postup, můj úspěch a tu šanci bych rozhodně využila. Věřím ale, že bychom se bavily i dál a naše přátelství by to nijak nenarušilo.“

Výběr finalistek bude skutečně důkladný. „Nikdy nerozhodujeme přímo na místě, celý casting budeme ještě několikrát procházet ve videoanalýze a samozřejmě nás určitě čekají dlouhé diskuse, protože shodnout se bývá někdy opravdu náročné. Obzvlášť, jsou-li děvčata tak vyrovnaná, jako letos,“ uzavírá ředitelka soutěže Veronika Novotná. Jména finalistek budou známá v průběhu příštího týdne.

Tisková zpráva

Štítky Liberec, Miss Liberecký kraj, Liberecký kraj, soutěž, casting, Cinestar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miss Liberecký kraj zahájena, porota vybírá finalistky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.