Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Geopark Ralsko vydal první mapu svého druhu na Českolipsku

Geopark Ralsko vydal před další turistickou sezonou první geoturistickou mapu na Českolipsku. Obecně prospěšné sdružení vydalo deset tisíc geoturistických map geoparku a deset tisíc trhacích map formátu A3, které zahrnují širší okolí. Na obou mapách jsou podrobné informace o geologicky zajímavých lokalitách, například staré lomy, historické dobývky železné rudy a skalní věže.

„Dalším tištěným materiálem je brožurka Po stopách prospektorů v Libereckém kraji. Netradiční průvodce popisuje pět vybraných míst z Českolipska a Podještědska a je doplněn kvízy pro děti a pověstmi z regionu,“ dodává propagátorka geoturismu a ředitelka Geoparku Ralsko Lenka Mrázová.

Všechny materiály jsou dostupné zdarma na informačních centrech v České Lípě a okolí a byly vydány s podporou Libereckého kraje, města Ralska, Mimoně a Osečné.

Dalším komunikačním kanálem s návštěvníky je interaktivní mapa Geoparku Ralsko, která se rozšířila o nové turisticky zajímavé lokality z Českolipska a Podještědska. Je uzpůsobená pro zobrazení na mobilu, každý si může vyhledávat informace online. „Naší snahou je turistům co nejvíce představit geologicky unikátní potenciál našeho regionu. Geoturismus jednoznačně patří k současným trendům cestovního ruchu. Poskytuje autentický zážitek a je šetrný k životnímu prostředí,“ doplňuje Mrázová.

Foto Geopark Ralsko

Štítky Ralsko, park, Geopark Ralsko, mapa, okres Česká Lípa, Lomy, Liberecký kraj, Česká Lípa, Mimoň, Osečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Geopark Ralsko vydal první mapu svého druhu na Českolipsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.