Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budova úřadu se zbarví do modra. Kraj tak upozorní na autismus

Po setmění na velikonoční pondělí se tradičně nasvícená budova krajského úřadu zbarví do modra. Nepůjde ale o žádnou chybu, kraj se tím připojí ke Světovému dni porozumění autismu, který od roku 2008 vyhlašuje Organizace spojených národů. Osvětová kampaň Porozumět autismu bude probíhat celý duben.

Liberecký kraj se do kampaně zapojí již potřetí. „Jsem toho názoru, že je nutné uvědomit si, že mezi námi žijí lidé, kteří nemají v životě takové štěstí a kvůli určité vrozené vadě se nemohou plnohodnotně zapojit mezi většinovou společnost,“ zdůraznil náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Autisté podle něj vnímají život jinak než ostatní. „Musíme je podpořit. Pokud se jim budeme věnovat a neodsoudíme je pro jejich odlišnost, můžeme je považovat za rovnocenné partnery, a to může přinést vzájemné obohacení pro obě strany,“ dodal.

Letos půjde už o osmý ročník kampaně, která je zaměřená na porozumění autismu. „Jejím dalším cílem je klást důraz na fakt, že lidé s autismem mají možnost se plnohodnotně zapojit do společenského života,“ připomněl krajský mluvčí Filip Trdla.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky autismus, modrá, Liberecký kraj, OSN, Velikonoční pondělí, Pavel Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budova úřadu se zbarví do modra. Kraj tak upozorní na autismus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.