Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ZOO přišla o mláďata lvíčat. Radost ale dělá takiní školka

Malá lví koťata uhynula asi před třemi týdny v liberecké ZOO, jejich matka je nedokázala nakrmit. Jde o smutnou událost, zahrada se ale snaží hledat pozitiva – lví pár se k sobě má, a tak je velký předpoklad, že příště to vyjde lépe. ZOO také zve na velkou atrakci, kterou je čtyřčlenná partička malých takinů.

Uhynutí lvích koťat zahradu rozesmutnilo. „Nechávali jsme tomu přirozený průběh, bohužel lvice mláďata neuměla nakrmit, nedokázala je dostat ke strukům,“ popsal vedoucí zoolog zahrady Luboš Melichar.

Podle něj ale i tuto událost berou pozitivně. „Hlavně do budoucna věříme, že příště to zvládnou. Radost nám dělá vztah lvího páru. Mají se k sobě,“ dodal.

Velkou radost ZOO ale dělají takini. Liberecká zahrada je jedinou mimo Asii, kde se tato zvířata daří množit. Aktuálně mají přímo takiní školku – čtyři mláďata ve stejném věku. „Je to opravdu jak ve školce. Mláďata si spolu neustále hrají, navíc u sebe jako dozor mají vždy jednu starší samici, která je hlídá,“ řekl Melichar.

Chov takinů se z liberecké zahrady postupně šíří do celého světa. Všichni takini v evropských zahradách pochází právě z Liberce. Dva nyní míří dokonce do USA. „Teď jsou v berlínské zahradě, odtud zamíří na Floridu,“ doplnil ředitel ZOO David Nejedlo.

A v ZOO čekají i další přírůstky. Brzy by se měl narodit muntžak chocholatý, malý jelen. Dorazí také samice mravenečníka a Liberec si adoptuje třiadvacetiletou zebru bezhřívou. „Má zajímavý osud. Ve Dvoře Králové ji ostatní zebry vyštípaly ze stáda, my ji zkusíme v Liberci opět spářit,“ dodal Melichar.

Autoři | Foto ZOO Liberec

Štítky takin, lev, ZOO Liberec, zoologická zahrada, zahrada, Liberec, Florida

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZOO přišla o mláďata lvíčat. Radost ale dělá takiní školka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.