Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kraj šetří na veřejných zakázkách. Od začátku roku je to skoro 59 milionů

Za veřejné zakázky měl za první tři měsíce roku Liberecký kraj utratit přes 341 milionů korun. Jenže nakonec je to necelých 283 milionů, což je o asi 59 milionů méně. Nejvíce kraj ušetřil na zakázkách na služby, které jsou zadávány v dynamickém nákupním systému, a veškerá komunikace s dodavateli probíhá elektronicky.

V březnu kraj zadal veřejnou zakázku na zpracování projektové dokumentace parkovacího domu, lávky a kultivace okolí sídla Libereckého kraje, která navazovala na soutěž o návrh.

„Vzhledem k obsáhlosti celého projektu by měla být dokumentace pro stavební povolení zpracována v srpnu 2019 a veřejnou zakázku na výběr zhotovitele by Liberecký kraj měl, v případě, že se podaří všechna jednání, zahájit v říjnu 2019,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Kraj také poprvé uskutečnil předběžnou tržní konzultaci k provozu jídelny v budově D, které se zúčastnili tři významní dodavatelé. „Před zahájením veřejné zakázky na dodavatele stavby bylo nutné stanovit podmínky provozování stravovacího centra v návaznosti na možnou úpravu projektové dokumentace. Liberecký kraj tržní konzultací ověřoval vhodnost a možné odezvy na zamýšlené zadávací podmínky,“ dodává náměstek Pieter.

Kraj další zakázky chystá. Bude opravovat silnice a jako centrální zadavatel připravuje veřejnou zakázku na dodavatele mobilních telekomunikačních služeb, do které budou zahrnuty také jeho příspěvkové organizace a některé obce Libereckého kraje. „V dubnu začne veřejná zakázka na nákup multifunkčních tiskáren, u které bude pro hodnocení nabídek využita elektronické aukce,“ doplnila mluvčí úřadu Markéta Žitná.

Autoři | Foto

Štítky Liberecký kraj, zakázky, úspora, veřejná zakázka, Marek Pieter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj šetří na veřejných zakázkách. Od začátku roku je to skoro 59 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.