Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Libereckou přehradu večer ozáří lampiony. Proběhne skautská plavba

Další ročník Lampionové plavby proběhne dnes večer na liberecké přehradě. Akce se koná od sedmi hodin večer a pro děti široké veřejnosti ji organizují přístavy vodních skautů a skautek Maják a Flotila společně se střediskem Ještěd.

Přehrada se tak rozzáří lampiony, které skauti povezou na lodičkách. Příchozí se mohou nechat povozit po hladině a užít si tak velmi lákavý a ojedinělý zážitek. V prostoru pláže pak budou připraveny drobné hry a disciplíny, za jejichž splnění obdrží sladkou odměnu.

„Nabídkou večerní plavby po přehradě s lampiony a krátkým ohňostrojem na závěr chceme Libereckým nejen nabídnout neobvyklý zážitek, ale i připomenout svátek rytířského patrona skautů na celém světě,“ zve organizátor akce Roman Patočka, vedoucí oddílu z Majáku Liberec, známý pod přezdívkou Čajíček. Plavba se totiž koná na svátek sv. Jiří, patrona skautů.

Novinkou pro letošní ročník bude tichý ohňostroj na závěr. „Uvědomujeme si negativní vlivy hlasitých ohňostrojů na naše okolí, a proto jsme se pro letošní ročník rozhodli pro uspořádání tichého ohňostroje,“ dodal Patočka.

Během akce se také skauti budou věnovat okolí přehrady. „S dětmi z našich oddílů objedeme na lodích přehradu a pokusíme se ji v rámci našich možností vyčistit od nepořádku,“ uzavřel vedoucí.

Autoři | Foto Junák Libereckého kraje

Štítky Lampionová plavba, přehrada, Liberec, Harcov, lampion, ohňostroj, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libereckou přehradu večer ozáří lampiony. Proběhne skautská plavba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.