Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Služební psi soutěžili o Velkou cenu Městské policie. Vyhrál Baddy

Už třináctý ročník soutěže služebních psů Velká cena Městské policie Liberec proběhl v sobotu na kynologickém cvičišti v libereckých Pavlovicích. Zúčastnilo se ho celkem devatenáct psovodů z celé země. Vítězství si odnesl Miroslav Dajč a jeho pes Baddy z Rýnovic.

Psi měli po absolvování poslušnosti za úkol projevit svou nebojácnost a odvahu při průzkumu autobusu, odhalení ukrytého pachatele a následném zpacifikování druhého útočícího pachatele, zadržení útočícího ozbrojeného pachatele, likvidaci výtržníka, či při zadržení pachatele, který se snažil ujet z místa činu na jízdním kole.

„Plnění úkolů obranných prací, které byly pro některé psy velkým oříškem, přihlížela téměř stovka diváků, pro které se stala soutěž lákavou podívanou, mnohdy spojenou s údivem, k čemu všemu jsou služební psi vycvičeni a jaké situace jsou schopni zvládnout díky sehranosti se svým psovodem. Nejtěžší práci však měli figuranti, kteří zde byli v roli ukrytých, utíkajících nebo útočících pachatelů,“ komentoval ředitel Městské policie Liberec Ladislav Krajčík.

Diváci mohli sledovat výkony služebních psů z městských policií, Celní správy ČR, Vězeňské služby ČR, Policie ČR, ale i z civilních kynologických klubů. 

Celkovým vítězem soutěže se stali služební pes Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice.

Soutěže se zúčastnili i zástupci Městské policie Liberec, a sice Filip Gavor s Boltem z Jimmyho lesa, kteří se umístili na 2. místě se stejným celkovým počtem bodů jako vítěz, kdy o konečném pořadí rozhodovalo lepší bodové hodnocení z obranných prací.

Výsledky soutěže

Jednotlivci
1. místo Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice
2. místo Bolt z Jimmyho lesa a Filip Gavor z MP Liberec
3. místo Best Grip Moravia Masai Mara a Kateřina Matějašková z MP Havířov

Soutěž družstev
1. místo Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice + Canto Six Bau a Bohumil Vacek z VS ČR Rýnovice

Nejlepší kontrolní výkon
Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice

Autoři | Foto MML

Štítky Velká cena Městské policie, Liberec, Pavlovice, služební psi, obecní policie, pes, soutěž, Vězeňská služba České republiky, Rýnovice, Celní správa České republiky, Policie České republiky, Bohuslav Rieger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Služební psi soutěžili o Velkou cenu Městské policie. Vyhrál Baddy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.