Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Majáles se přesouvá do parku v Budyšínské ulici. Letos přibude i druhé podium

Liberecký majáles přilákal v loňském roce před radnici zhruba 6 tisíc lidí, pořadatelé pro letošní rok proto museli celý program rozdělit do tří míst. Hlavní program se odehraje v parku v Budyšínské ulici, doprovodné akce pak před radnicí a v areálu LVT. Druhý květnový víkend tak bude patřit majálesu. Na podrobnosti jsme se zeptali pořadatelů Marka Ottla a Jirky Veverky.

Majáles je za dveřmi. Na co se můžou návštěvníci těšit v letošním roce?
Kompletní program naleznou návštěvníci na našem webu www.majalesliberec.cz, nebo na facebookové události.

Z hlavních jmen bych vypíchl multižánrovou zahraniční skupinu N.O.H.A., jeden z největších českých talentů posledních let - kapelu Mirai, liberecké Krucipusk, Big ´O´ Band, Paulieho Garanda s živou kapelou, nebo Atmo Music. V sobotu bude jinak zlatým hřebem celého festivalu zpěvačka Lenny. Po oba dva dny bude probíhat po skončení programu (22:00) afterparty v klubu Bunkr, kam mají všichni návštěvníci Majálesu vstup zdarma. Program je tedy opět velmi rozmanitý.

Akce odstartuje už ve čtvrtek? Co je naplánováno na první den?
Otevřená tančírna pod širým nebem před radnicí na náměstí Dr. Ed. Beneše v Liberci. Tančírna bude od 18ti do 21ti hodin. Bude probíhat výuka tance, zahraje živá kapela La Descarga Salsa Orchestra a bude připraven i doprovodný program.

Jak složité bylo dát dohromady takhle pestrý program?
Snažili jsme se stejně jako loni oslovit interprety ze všech žánrů tak, aby si každý návštěvník přišel na své. Věříme, že se nám to povedlo. Stále zůstáváme jako jediný Majáles na území ČR pro studenty zdarma, navíc se nám letos podařilo přivést zahraničního hosta, kapelu N.O.H.A, takže doufáme, že návštěvníci budou z programu jak v pátek, tak v sobotu nadšeni. Čeká je i bohatý doprovodný program jako je Majáles Běh, který proběhne v sobotu dopoledne v areálu LVT, chill zóna pod taktovkou Sportparku Liberec a mnoho dalšího.

Jednoduše řečeno - letos jsme se přípravě věnovali vlastně od konce minulého Majálesu a doufáme, že to bude na druhém ročníku znát. Kromě toho chceme návštěvníkům umožnit co nejjednodušší dopravu k nám do areálu a budeme tedy spolupracovat jak s Liftago, tak i s Rekola.eu, která budou mít svůj stojan přímo u klubu Bunkr.

Proč se centrem dění stal pro letošní rok park v Budyšínské ulici?
Loni jsme udělali první ročník před radnicí, kam dorazilo během 2 dnů cca 6 tisíc návštěvníků. V obou večerních blocích náměstí doslova praskalo ve švech, a proto jsme se rozhodli přejít do většího prostoru.

Park Budyšínská je naprosto ideální, mohli jsme přidat druhé pódium a navíc máme možnost celý areál oplotit a tím zabránit lidem, kteří by chtěli akci jakkoliv narušovat a ničit (před radnicí nám vypojovali proud, vyhazovali pojistky..). Areál bude kompletně hlídaný, budou dva vstupy a dbáme na maximální bezpečnost i komfort návštěvníků. Co se týká všech obyvatel okolních domů, rádi bychom oznámili, že obě pódia jsou natočena maximálně tak, aby co nejméně obtěžovala ty, které akce nebude zajímat a program skončí maximálně ve 22:00, čili noční klid dodržíme. Děkujeme předem za pochopení.

Jak je to letos se vstupným?
Z důvodu garantování vstupného zdarma pro všechny studenty jak základních, středních, tak vysokých škol, prosíme všechny, aby si u vstupu připravili jakýkoliv doklad o studiu (žákovský průkaz, ISIC, nebo potvrzení o studiu) a u žáků základních škol doklad o věku (lítačka, jakýkoliv průkaz z datem narození).

Pokud nebude možno prokázat věk, nebo studium, tak si dotyčný bude muset zakoupit lístek v hodnotě 150 korun na den, nebo 250 korun na festival jako dospělá, nestudující osoba. Všechny do 6ti let mají samozřejmě vstupné zdarma. Možnost požívání alkoholu bude v celém areálu do 18ti let zakázána a bude přísně kontrolováno ze strany prodejců a organizátorů.

Foto Majáles 2017

Štítky Liberec, majáles, Jiří Veverka, Marek Ottl, radnice, hudební skupina, studium, Mirai, ISIC, Rekola, Liftago, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majáles se přesouvá do parku v Budyšínské ulici. Letos přibude i druhé podium  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.