Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Místo Kočárové aleje roste nové stromořadí. Bude jen po jedné straně silnice

Kvůli zachování Kočárové aleje vznikla petice, přesto šla k zemi. Šlo o rekonstrukci silnice z Raspenavy do Krásného Lesa. Ta už je hotová a teď se začíná s výsadbou nového stromořadí. To bude pouze z jedné strany a roste dál od vozovky.

Zrekonstruovanou silnici bude lemovat 124 stromů. Osm stávajících se dočká ošetření. Před zahájením rekonstrukce silnice, v únoru 2017 muselo být pokáceno celkem 264 stromů.

„Naším cílem nikdy nebylo vyasfaltovat zdejší krajinu, ale zajistit bezpečnější provoz na stávajících silnicích a zlepšit dopravní dostupnost této části regionu. Hned na začátku projektu Od zámku Frýdlant k zámku Czocha jsme slíbili, že aleje budou doplněny a ošetřeny. Jsme si vědomi toho, že jsou pro tuto část typické,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Výsadba vyjde na necelých 434 tisíc korun, 80 procent půjde z evropské dotace. „Hotovo bude do poloviny června a součástí je i tříletá péče o stromy,“ dodal Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Kočárová alej, Liberec, stromořadí, Liberecký kraj, silnice, alej, Raspenava, Krásný Les, strom, Martin Půta, Marek Pieter, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo Kočárové aleje roste nové stromořadí. Bude jen po jedné straně silnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.