Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EKOPark Liberec otevírá po zimě už dnes

PR článek

Téměř v centru Liberce vyrostla přírodní oáza klidu a zeleně. Vstupní bránu do EKOParku naleznete na cyklostezce u Nisy a těšit se můžete na 5 tisíc metrů čtverečních originálních interaktivních přírodních prvků, které umožňují rozsáhlé spektrum aktivit pro širokou veřejnost. Celý projekt je zaměřený na ekologii, vzdělávání, kulturu, životní prostředí, zdraví člověka, sport a volnočasové aktivity pro všechny věkové kategorie.

První volnočasový EKOPark byl vybudován na území bývalé černé skládky, útočišti bezdomovců a narkomanů, bez pomoci dotací a grantů, díky zapálení svého tvůrce Stanislava Šťastného. Jedná se o inspirativní prostředí pro aktivní i relaxační trávení volného času, kde zjistíte, že mobil, tablet a být stále online k životu vlastně nepotřebujete. Celý park je zároveň koncipován jako jedna velká „lesní kavárna“ s dostatkem míst k sezení. Každý si může vybrat to své místo ve skrytu lesa, kde si výtečnou kávu a občerstvení vychutná.

V EKOParku je poklad

Pro širokou veřejnost a školní kolektivy připravujeme v průběhu celé sezony různé akce, festivaly a nabídku dalších volnočasových aktivit. Zažijte dobrodružství na rodinné Cestě EKOParkem za pokladem a ponořte se do příběhu o zachráněném lesním království. Cestou budete plnit jednotlivé úkoly a sbírat indicie. Jakmile z nasbíraných indicií rozluštíte podle šifry správné heslo, otevře se vám v tajemné jeskyni truhla s opravdovým pokladem.

Školáci, badatelé a dobrodruzi prozkoumávají celý park prostřednictvím naučné stezky Čtyři živly, cestou vaří v blátivé kuchyni, roztáčí koloběh vody na vodních ekohrátkách, zapotí se u domku děda Vševěda či vyrábí originální dřevěný suvenýr v ekodílničkách.

Oslavujeme bláto, chodíme naboso a vzpomínáme na retro

Přijďte s námi oslavit Den bláta, kde je povoleno trhat, drolit, strouhat, nalévat, vylévat, míchat, přesypávat, krájet, válet, mačkat a ušpinit se, protože hlína není špína! Vzpomínat na skákání gumy, cvrnkanou, Tuzex či bony budeme na dalším ročníku Volnočasových Retro Games EKOPark. Netradiční bosonohý program, tematické workshopy, chůzi po střepech a žhavém uhlí, masáž chodidel v korunách stromů a soutěž „Bosá jsi krásná“ si přijďte užít na festival EKOParkem bosou nohou.

Do EKOParku na Rekole

Parkovací stojan z růžové zóny máme přímo před bránou a navíc každý rekolista obdrží vstupenku 2+1 do EKOParku zdarma. Přijďte si vyrobit originální suvenýr v Ekodílničkách, uvařte těstoviny La Poleno v blátivé kuchyni, osvěžte se u vodních ekohrátek, relaxujte v houpacích sítích, otevřete truhlu v tajuplné jeskyni, nakrmte naše kamerunské kozy, užijte si dobrodružnou cestu EKOParkem za pokladem, vychutnejte si kávu v Kavárně Pokec v korunách stromů...

Za příznivého počasí je otevřeno denně v čase 10:00-18:00. Více informací o akcích, programu a aktuální otevírací době najdete na www.ekoparkliberec.cz a www.facebook.com/ekoparkliberec.

Štítky Ekopark, Liberec, Lužická Nisa, kultura, Tuzex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EKOPark Liberec otevírá po zimě už dnes  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.