Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Farmářské trhy se kvůli malému zájmu přestěhují před radnici

Více než třicet let chyběly v horním centru Liberce trhy. Město je loni obnovilo a vrátilo je do Kostelní ulice na prostranství před kostelem sv. Antonína. Trhy se konaly vždy ve čtvrtek a výjimečně také o víkendech. Zájem lidí ale postupně klesá a město tak přichází se záchranným plánem – přestěhovat je před radnici.

„Současné místo se nejeví jako dostatečně atraktivní,“ řekl primátor Liberce Tibor Batthyány. Podle něj zájem postupně uvadal. „Když nechodí lidi, zájem se zmenšuje i ze strany trhovců, kteří nemají komu prodávat,“ dodal.

A tak se trhy přestěhují k radnici, kam zavítá mnohonásobně více lidí než do Kostelní ulice. Přesně datum stěhování ale ještě není stanoveno. „Chceme, aby to bylo co nejdříve,“ dodal primátor.

S trhy mělo město velké plány už v letošní druhé sezoně. Ke čtvrtkům přidalo i soboty, pro malý zájem je ale brzy zrušilo.

Přesto ale připravuje speciální Jahodovou neděli, která proběhne 3. června a kde budou moci lidé mimo jiné ochutnat první letošní české jahody.

Čtvrteční trhy se tak budou konat dál, jen se přestěhují o několik desítek metrů. „Ve stáncích najdete čerstvé pečivo, ovoce a zeleninu, med, medovinu, vína, bylinky, čerstvé ryby, maso a uzeniny, ale třeba i keramiku a drogerii,“ dodala mluvčí radnice Jana Kodymová.

Další trhy pak jsou u OC Forum každý den kromě neděle už od sedmi hodin ráno. I tady lze nakoupit výrobky od regionálních výrobců.

Autoři | Foto MML

Štítky Farmářské trhy, Liberec, Kostelní, radnice, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farmářské trhy se kvůli malému zájmu přestěhují před radnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.