Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Koupaliště v Turnově je v provozu, kvůli havárii ale bez atrakcí

Venkovní akvapark v Maškově zahradě v Turnově na Semilsku je v provozu. Zatím ale bez atrakcí, mimo provoz jsou skluzavky a tobogány. Důvodem je havárie na technologii vodního hospodářství.

V plném provozu by mělo být koupaliště od soboty 9. června, původní termín byl ještě o dva týdny pozdější. „Před 14 dny došlo k havárii na technologii, přes špatně uzavřený ventil a rozebrané čerpadlo po zimní údržbě došlo k zaplavení celé strojovny až po strop. Měli jsme tam signalizační opatření, to ale problém neohlásilo," řekl Jindřich Kořínek, jednatel společnosti Městská sportovní Turnov, která koupaliště provozuje. 

Zaplaveno bylo podle něj všech 19 čerpadel i silové a regulační rozvodné skříně. „Jsme pro takové případy pojištěni. Naštěstí se nikomu nic nestalo, uděláme všechno pro to, aby se to už neopakovalo," dodal.

Koupaliště je od středy v provizorním režimu. Přesto návštěvníků podle Kořínka s každým dnem přibývá. „Ve čtvrtek jich už bylo 320," poznamenal.

Vstupné je kvůli omezenému provozu snížené pro dospělé na 40 korun, běžně platí stokorunu. Studenti a senioři platí teď 30 korun. Pro děti do jednoho metru je vstup zdarma. Děti od 101 do 120 centimetrů platí letos 60 korun, teď je ale vstupné pro ně snížené na 20 korun.

Venkovní bazén s atrakcemi otevřeli v patnáctitisícovém Turnově 1. června 2016. Je nejmodernější v Libereckém kraji. Koupaliště se skluzavkami, tobogánem a drahami pro plavce může Turnovu závidět i krajské město, kterému podobný areál chybí. Bazén je součástí areálu Maškova zahrada, jeho výstavba stála 185 milionů korun.

Na bezpečí plavců dohlíží v sezoně až šest plavčíků. Loni koupaliště navštívilo 47 500 lidí. Zatím je ve všední dny koupaliště otevřeno od 14:00 a celodenní provoz je jen o víkendech. „Od 18. června už bude celodenní provoz i ve všedních dnech," dodal Kořínek.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky koupaliště, Turnov, Maškovka, havárie, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Turnově je v provozu, kvůli havárii ale bez atrakcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.