Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přehrada v létě bez aut? Letos zůstane Zvolenská ulice otevřená

Loni o prázdninách se pro auta uzavřela Zvolenská ulice. Ta vede kolem přehrady, celý areál by tak byl bez aut. Město během léta na ulici uspořádalo několik akcí. Dlouho to vypadalo, že se silnice pro dopravu uzavře i letos, nakonec je ale vše jinak, Zvolenská zůstane průjezdná.

Neuzavření silnice souvisí s plánovanou rekonstrukcí přehrady, která má začít za rok na podzim. „Až se začne rekonstruovat, Zvolenská se uzavře až na dva roky, proto jsme ji letos chtěli nechat otevřenou,“ vysvětlil primátor města Tibor Batthyány.

Podle něj se na tom shodlo vedení města. „Scházíme se tam tedy už jen tři,“ dodal.

K rozhodnutí neuzavírat přispěla i akce, která se v létě koná v Liberci. Proběhne tu totiž mistrovství republiky v požárním sportu a účastníci budou bydlet na vysokoškolských kolejích v Harcově. „Ve svých materiálech mají Zvolenskou jako jednu z přístupových cest na koleje, nechtěli jsme jim to dál komplikovat,“ řekl primátor.

Jak to bude se Zvolenskou po rekonstrukci přehrady zatím není jisté. Jasné ale je, že půjde o velký projekt. „Postaví se nová povodňová štola, samotnou přehradu odbahníme, chystáme také odkanalizování Harcovského potoka,“ zmínil Batthyány.

Autoři | Foto

Štítky Zvolenská, přehrada, silnice, uzavírka, Liberec, léto, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přehrada v létě bez aut? Letos zůstane Zvolenská ulice otevřená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.