Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vojáci si v libereckých kasárnách připomněli Den ozbrojených sil slavnostním nástupem

Slavnostní nástup 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany u příležitosti Dne ozbrojených sil se uskutečnil v pondělí v libereckých kasárnách. Liberečtí chemici si významné datum připomněli společně se zástupci všech složek Integrovaného záchranného systému.

„Jako Liberečák jsem si vždy vážil svých vojáků a věřím, že každý ví, co je 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany,“ uvedl náměstek hejtmana Přemysl Sobotka, který se slavnosti také zúčastnil.

Rozkazem prezidenta republiky z roku 2002 byl 30. červen ustanoven jako Den ozbrojených sil České republiky. Stalo se tak v souladu s historickými tradicemi našich ozbrojených sil, kdy legionáři 30. června 1918 stáli nastoupeni na pláni u francouzského města Darney ke slavnostní vojenské přísaze.

„Francie jako první spojenecká země uznala Československou národní radu jako nejvyšší orgán spravující veškeré zájmy národa jako základ příští československé vlády,“ doplnil nadrotmistr Pavel Tichý, zastupující tiskový a informační důstojník 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky vojáci, Den ozbrojených sil, kasárna, Liberec, Přemysl Sobotka, Česko, Československá národní rada, Pavel Tichý, Francie, Darney

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojáci si v libereckých kasárnách připomněli Den ozbrojených sil slavnostním nástupem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.