Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Doubí a Vesci bude pomáhat speciální Mikrotým. Dohlédne především na vyloučené lokality

Čtyřčlenný tým složený z terénního pracovníka, asistenta prevence kriminality, strážníka městské policie a státního policisty bude nově dohlížet na oblast Vesce a Doubí. Podle magistrátu jde o jednu z nejzatíženějších oblastí, která vyžaduje speciální přístup.

„V oblasti Vesce a Doubí jsou nejméně tři vyloučené domy v soukromém vlastnictví a k tomu tři komerční ubytovny v režimu sociálních dávek. Sociální vyloučení na sebe nevyhnutelně váže rizikové jevy včetně antisociálního chování některých jedinců nebo skupin, což samozřejmě místním občanům vadí a snižuje to u nich pocit bezpečí,“ vysvětlil náměstek Ivan Langr.

Proto vznikl projekt Mikrotým, který zde bude působit. „Nepůjde o žádné sdružené hlídky. Hlavní zbraní bude v tomto případě práce v terénu a sdílení informací. Aby se žádné problémy nebagatelizovaly a nenechaly lidově řečeno vyšumět. V terénu budou občané potkávat strážníky, terénní pracovníky města a nově také asistenty prevence kriminality,“ dodal Langr.

Důležitým článkem mikrotýmu je asistent prevence kriminality. Město má v tuto chvíli čtyři a přibírá dalšího. Nemají na sobě uniformu, ale oblečení s nápisem asistent městské policie.

„Budou mít výhodu v tom, že nejsou policisté, takže nemají přesně nastaveno, co musí nebo nesmí v dané situaci udělat. Jsou to lidé, kteří byli vybráni z pomáhajících organizací, mají za sebou potřebné zkušenosti, dobrou znalost místního prostředí a v neposlední autoritu, která na nepřizpůsobivé spoluobčany platí,“ uvedla mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Doubí a Vesec ale nebudou jedinou oblastí, kde bude Mikrotým působit. Další se připravují pro oblasti Františkov, Jeřáb, Hanychov a také centrum města. Pro tyto oblasti budou k dispozici 4 terénní pracovníci města, 5 asistentů prevence kriminality a zástupci obvodních oddělení Policie ČR Vápenka a Krajinská.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Doubí, Vesec, kriminalita, Mikrotým, prevence, bezpečnost, radnice, prevence kriminality, Vesce, Ivan Langr, Policie České republiky, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doubí a Vesci bude pomáhat speciální Mikrotým. Dohlédne především na vyloučené lokality  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.