Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Méně hranolek a chybějící ceny. Inspektoři z ČOI se vydali na singltrek

Česká obchodní inspekce se vydala na kontrolu cyklistických stezek Singltrek pod Smrkem do Nového Města a okolí. Inspektoři na kolech zkontrolovali hned několik provozoven a zjistili několik nedorazů, jako byly menší hranolky, chybějící ceny u stánků nebo nevhodné sklo.

ČOI kontrolovala provozovny stravovacích zařízení a nabídku služeb souvisejících s provozem cykloareálu Singltrek pod Smrkem. „Inspektoři použili k zajištění věrohodnosti adekvátní dopravní prostředky, a to jízdní kola,“ řekl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Podle něj proběhlo celkem šest kontrol a inspektoři zjistili porušení právních povinností ve čtyřech případech. „Nejvíce případů bylo v oblasti nedodržení zákona o ochraně spotřebitele, kdy ve třech případech nebyli inspektoři v roli spotřebitele seznámeni s cenou prodávaných výrobků nebo služeb,“ uvedl.

Jeden z prodejců naléval do úředně neověřeného skla, u dalšího zase chyběla cedule upozorňující na zákaz prodeje tabákových výrobků a alkoholu osobám do osmnácti let.

„V jednom případě byl prodán pokrm smažené bramborové hranolky o deklarované hmotnosti 150 g. Po kontrolním převážení bylo zjištěno, že hmotnost pokrmu byla ve skutečnosti o 23 g nižší v neprospěch spotřebitele,“ dodal mluvčí.

Inspektoři přímo na místě za prohřešky udělili pokuty v celkové výši pět tisíc korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky singltrek, ČOI, kotrola, Česká obchodní inspekce, hranolky, Singltrek pod Smrkem, spotřebitel, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Méně hranolek a chybějící ceny. Inspektoři z ČOI se vydali na singltrek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.