Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Pohled do zázemí krematoria. Zanedbaný objekt převzalo město

Liberec od začátku července sám provozuje krematorium a služby s ním spojené. Od začátku prázdnin zde proběhlo už deset pohřbů v organizaci města. Radnice přitom budovu přebírala v poměrně zanedbaném stavu, za provozu tak probíhají nejnutnější opravy.

„Za dva týdny se podařilo ve spolupráci s Technickými službami města Liberce a dalšími zhotoviteli opravit velkou smuteční síň, včetně místnosti pro obřadníka a vstupu pro pozůstalé. Aktuálně probíhá oprava chladícího zařízení včetně strojovny a administrativního a sociálního zázemí krematoria, které bude dokončeno nejpozději v první dekádě srpna,“ uvedl David Novotný, vedoucí Odboru správy veřejného majetku města.

Poté si lidé budou moci na jednom místě vyřídit agendu spojenou se všemi hřbitovy ve vlastnictví na území města Liberce vyjma hřbitova ve Vratislavicích nad Nisou, a dále si i sjednat pohřeb včetně dílčích služeb. To dosud nešlo. „Tuto agendu vyřizovaly nejdříve Technické služby města Liberce a společnost Likrem s.r.o. a následně město Liberec v budově Liebiegovy vily,“ doplnil Jan Audy, vedoucí Odboru právního a veřejných zakázek.

V krematoriu budou probíhat také další úpravy. Z prostoru uložení archivních dokumentů bude odstraněno výdechové zařízení z klimatizace malé obřadní síně, město také připravuje další možný postup stavební úpravy malé obřadní síně, která byla provozována v rozporu s platnou legislativou.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky kremtaorium, Liberec, pohřeb, pohřební služba, krematorium, David Novotný, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pohled do zázemí krematoria. Zanedbaný objekt převzalo město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.