Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberec se chystá na otevření první originální Budvarky

PR článek

Pivovar Budějovický Budvar přichází s novým konceptem pivnic Budvarka. Jedná se o značkovou restauraci českého piva Budvar. A jednu takovou budeme mít také v Liberci. Otevření nové stylové restaurace je plánováno na 7. září letošního roku.

V Liberci kdysi Budvarka byla ve sklípku liberecké radnice. Nyní bude originální Budvarka z nového konceptu známého českého pivovaru na Sokolovském náměstí. Budvarka se buduje místo klubu Edward’s, který byl před několika měsíci uzavřen.

„Je to velmi dobře situované místo a prostor, ve kterém Budvarka vzniká, je mezi lidmi zažitý. Našim cílem je navázat na historickou tradici Budvarky v Liberci a na původní historický význam objektu, ve kterém byla za první republiky vyhlášená kavárna Rádio. Zaměříme se na kvalitní kuchyni a neméně kvalitní pivo,“ říká Filip Horatschke, jeden z provozovatelů nové Budvarky.

„Naši zákazníci se mohou těšit také na speciální druhy piva, které u nás bude čepováno z tanku. Budeme jediná hospoda v Liberci, kde bude tankový Budvar,“ dodává známý liberecký architekt Filip Horatschke.

Připravuje se také zajímavá podoba interiéru liberecké Budvarky. Barevné řešení interiéru vychází z přirozené barevnosti přírodních materiálů. Další barvy jsou pak komponovány v monochromatické paletě tak, aby byl interiér sladěn v jednom barevném tónu. Součástí designového řešení restaurace Budvarka jsou i jídelní lístky, pivní tácky, přepravky na dochucovadla a kompletní venkovní značení restaurace. Pohodlné posezení obstarají kvalitní židle tradiční české značky TON a kožené čalounění opěráků lavic v boxech. Pro firemní účely nebo oslavy poskytne prostory také uzavíratelný salónek s audiovizuální technikou. V návaznosti na nově budovaný interiér bude v zadní části restaurace vystavěna letní terasa s výhledem na ještědský hřeben.

„Velice nás těší, že po Českých Budějovicích a Praze bude právě Liberec v pořadí třetím městem s Budvarkou. Podařilo se to hlavně díky tomu, že v Liberci jsme relativně rychle našli velmi vhodné prostory a také vstřícné majitele. Díky této souhře příznivých okolností Liberec nakonec přestihl Zlín. V Liberci chceme především obnovit tradici skvělého čepovaného Budvaru, který se v minulosti točil třeba v radničním sklepě,“ osvětlil Ondřej Štěpánek volbu Liberce pro novou Budvarku.

Sledujte Budvarku také na sociálních sítích Facebook a Instagram.

Plánovaný termín otevření liberecké Budvarky s kapacitou 200 míst je v pátek 7. září 2018 na Sokolovském náměstí.

Štítky Budvarka, Budvar, restaurace, Liberec, edwards, Budějovický Budvar, interiér, První republika, Ondřej Štěpánek, Praha, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se chystá na otevření první originální Budvarky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.