Počasí dnes-0,5 °C, zítra-0,2 °C
Pondělí 17. března 2025  |  Svátek má Vlastimil
Bez reklam

Aktuálně

Ani požitý alkohol, ani zákaz řízení. Řidiče v Mníšku zastavila v neděli ve tři ráno až svodidla více...

Čistírna odpadních vod v Liberci se bude muset asi rozšířit na úkor plánované bioplynové stanice a kompostárny více...

V liberecké galerii se ukrývá Třesoucí se říše. Stojí za ní slavná maďarská sochařka Zsófia Keresztes více...

Ve Vítězné proběhlo kácení stromů. Začne rekonstrukce ulice více...

Sezona na státních hradech a zámcích začne 5. dubna. Jaké novinky přinesou ty v Libereckém kraji? více...

V noci mráz, přes den jaro. O tomto týdnu naměříme až 16 stupňů Celsia více...

Zoo v Liberci začne v dubnu testovat nový systém s mokřadem k čištění a úspoře vody více...

Koláč přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Místní suroviny měl jen sezónně

Autoři | Foto Regionální potravina LK

Celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti Cooc Food, který peče Koláčkova pekárna v Janově nad Nisou, přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Pekárna totiž na jeho výrobu používala české suroviny jen sezónně, jinak je nahrazovala surovinami z jiných zemí.

Značka Regionální potravina je prestižní ocenění, které si zaslouží jen kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky. Základní podmínkou pro její získání je, že podíl místních surovin potřebných k výrobě daného výrobku tvoří minimálně 70 procent a hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu,“ vysvětlila Vladimíra Nováková, mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu, která značku spravuje.

A právě tuto podmínku podle ní koláč nesplňuje. České suroviny totiž používá jen sezónně, jinak je nahrazuje ze zahraničí.

„Pokud zjistíme jakoukoli nesrovnalost, okamžitě situaci řešíme. V případě závažného pochybení se značka odebírá a informujeme veřejnost. Chtěli bychom spotřebitele ujistit, že na kontrolu oceněných výrobků klademe velký důraz,“ dodala mluvčí.

Celozrnný koláč se sezónním ovocem získal značku Regionální potravina Libereckého kraje v roce 2016.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky koláč, Koláček, regionální potravina, anketa, jídlo, Liberecký kraj, Janov nad Nisou, Státní zemědělský intervenční fond

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koláč přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Místní suroviny měl jen sezónně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.