Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vedro nás neopustí. Horko má být až do konce prázdnin, pršet nebude

Vedro neopustí Česko ani v dalších týdnech. V neděli se vysoké teploty sice zmírní o pár stupňů, od úterý bude ale teplota opět stoupat k extrémně nadprůměrným teplotám kolem 35 stupňů Celsia. Od konce příštího týdne by měly maximální teploty dosahovat průměrných 26 stupňů a v týdnu na přelomu srpna a září by měly klesnout na zhruba 24 stupňů.

Sucho bude ale pokračovat dál, srážky v podobě bouřek a přeháněk budou spíše lokální. Vyplývá to z týdennípředpovědi a měsíčního výhledu počasí, které dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Celé období od 6. srpna do 2. září tak bude podle meteorologů teplotně nadprůměrné, z hlediska srážek bude průměrné. „Srážky zejména v první polovině období budou mít převážně lokální charakter, proto nelze očekávat všeobecné zmírnění vláhového deficitu," uvedli meteorologové.

Nebývale vysoké teploty teď ale panují v celé Evropě od Skandinávie po Řecko, vůbec nejvíce přitom ukazují teploměry v Portugalsku a Španělsku, kde v pátek dosahovaly teploty v některých oblastech dokonce k 45 stupňům Celsia. Vlna veder si v zemi dosud vyžádala tři mrtvé.

Průměrná teplota v období od 6. srpna do 2. září činí v Česku 17,5 stupně. Zatím nejtepleji bylo v této době před třemi lety, kdy bylo v průměru 21,6 stupně Celsia. Naopak nejchladněji bylo v roce 1978 s průměrnou teplotou 13,9 stupně.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vedro, počasí, předpověď, teplo, stupeň Celsia, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Evropa, Řecko, Španělsko, Portugalsko, Skandinávie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedro nás neopustí. Horko má být až do konce prázdnin, pršet nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.