Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vandal poničil kaštanovou alej. Stromy mají šanci na záchranu

U Černous na Frýdlantsku poničil neznámý pachatel stromy kaštanové aleje. Krajská správa silnic Libereckého kraje zde minulý týden ve čtvrtek odhalila při namátkové kontrole na sedmnáct poškozených kusů a podala v této záležitosti trestní oznámení.

Do kmenů jírovců vandal zašrouboval háky, stromy mu poté tudíž „posloužily“ jako sloupky. Kaštanová alej zde přitom stojí teprve šest let. „Poškození stromů vnímám jako projev vandalismu. V žádném případě nehodláme tolerovat takové jednání,“ vyjádřil se hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Krajská správa silnic LK dala podnět na zpracování posudku k poškození aleje. Případem se poté bude zabývat Policie ČR. „Péče o aleje Libereckého kraje je jednou z našich priorit. Zavrženíhodné jednání neznámého vandala práci na revitalizaci stromořadí v úseku Černousy-Boleslav znehodnotilo. Pevně doufám, že se případ vyřeší a viník bude odhalen," sdělila radní Radka Loučková Kotasová.

Poškozené stromy ještě mají šanci na záchranu, kraj hodlá provést speciální ošetření. Pokud by však bylo nutné je vyměnit, škoda by se vyšplhala na zhruba 130 tisíc korun s následnou péčí ve výši 250 tisíc korun.

Autoři | Foto Marek Pieter

Štítky Frýdlantsko, Černousy, alej, vandal, kaštany, strom, Liberecký kraj, Martin Půta, Policie České republiky, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal poničil kaštanovou alej. Stromy mají šanci na záchranu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.